tiistai 6. tammikuuta 2009

Loppiainen
En malttaisi laittaa kuusta pois. Tänä vuonna tykkäsin siitä oikein eritysesti. Kuusi on metsästä haettu aika harvaoksainen luonnonkuusi. Koristelin sen pelkistetysi violetin sävyisin palloin. Nyt on kuitenkin loppiainen ja silloin pruukataan laittaa joulu pois. Jos nyt sitten tänä vuonna toimisi normin mukaan. Tiedän, että myös kissasiskoksilla tulee kuusta ikävä, sen siimeksessä on ollut niin hauska piileksiä.
(Ihana kenkä on joululahja minulle ja siitä tuli kertaheitolla yksi lempijoulukoristeistani, kiitos Elina!)

Loppiainen on muuten ruotsiksi trettondagen, koska loppiaisena on kulunut kolmetoista päivää joulusta. Loppiainen on kristillinen juhlapäivä, joka päättää joulun. Sitä kutsustaan myös Jumalan ilmestymisen juhlaksi. Katolisessa ja luterilaisessa kirkossa loppiaista vietetään itämaan tietäjien Betlehemiin saapumisen muistopäivänä. Espanjassa itämaan tietäjät kameleineen liikkuvat loppiaisena jakaen joululahjoja lapsille.

10 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Kauniita kuusenkoristeita teidän kuusessa, mutta tuo kenkä on aivan huippu.Miten maltat laittaa sen piilon vuoden ajaksi, vai laitatko jonnekkin koristeeksi?

Paula kirjoitti...

Onko kenkä helmiäisen valkoinen? Minä hankin täksi jouluksi kaksi kultaisen väristä kenkää. Pidän niistä kovasti ja siten myös sinun kengästäsi.

Helen K. kirjoitti...

Mielenkiintoista. Mietinkin juuri, miksi loppiaista vietetään. Kuusta tulee kyllä vähän ikävä, mutta johan se alkaa varistaakin. Kuusiparka, olisi pitänyt jättää metsään.

Katja Tanskanen kirjoitti...

Pikkutyttönä minusta oli surullista, kun kuusesta täytyi loppiaisen tienoilla luopua. Aikuisena olen tyytynyt kuusiin, jotka asustavat metsässä.

Minulla käy sinua ja kissojasi ihan sääliksi, koska joulu viedään teiltä pois, snif.

Minä julkaisin blogissani jutun ja linkitin siitä sinun blogiisi, koska jutussani on jotakin samaa kuin sinun Yösyöpelissäsi (sinun juttusi oli hurjan hauska). Meidän välillämme on telepatiaa, koska olin suunnitellut oman juttuni julkaisemista juuri niihin aikoihin, kun sinä julkaisit omasi. Sinä tuskin pahastut siitä, että halusin esitellä myös oman bongaukseni.

Leppoisaa loppiaisiltaa sinulle!

Rita kirjoitti...

Loppiaisaatto; Twelfth Night (Shakespeare) Italiassa loppiainen tärkeämpi lahjajuhla kuin joulu.

Taas kaunis tunnelmallinen kuvasarja. Tykkään joulukuusista julmetun paljon, ja muutenkin kuusi on lempipuuni. Vihreän ja violetin yhdistelmä on on monien värisuosikkieni pitkän listan yläosassa. Joten arvannet että nautin tästä postauksestasi. Hauska yksityiskohta mitä kerrot kissoista :D

Jotkut sanovat että vasta Knutinpäivänä kuusi viedään pois - mutta onko siinä silloin enää neulasia?

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin laitoin jo kuusen pois. Eilen oli vuodatuksen latauspäivä, joten ehdin vaikka mitä. Eli kuusi lähti jo eilen.
Sinulla on niin kaunis kuusi, että ei tuota raaskiskaan.
Silloin kun meidän Hille-kissamme (nyyh) oli pieni, se meni kuusen alle pissille, kun luuli tulleensa ulos.

arleena kirjoitti...

Kaunis Tuhkimon lasikenkä. Joulukoristeesi ovat kauniita, kuten pitääkin. Huom. kuka niitä rumia koristeita laittaisikaan)

Meillä riisutaan kuusi kait huomenna, on alkanut jo hiukan varistamaan neulasia, tämä kuumuus sisäll sen tekee.

Taika kirjoitti...

Aivan ihana kenkäkoriste!

Loppiaisessa on aina haikeutta, kun joululle jätetään hyvästit. Toisaalta sitä liitää jo uuteen aikaan ja mahdollisuuksiin.

Kiitos loppiaisen mielenkiintoisesta tietopaketista!

Mari kirjoitti...

Kauniita koristeita. Minäkin tykkäisin itse päättää koristuksista, mutta lapset laittavat aina kuuseen kaiken minkä saa roikkumaan:))

Katilein kirjoitti...

Villikissa, en malttanut pakata kenkää kuusenkoristelaatikkoon :) Kyllä se johonkin jää esille :)

Paula, kenkä on juuri helmiäisenvalkoinen. Pitäisin myös kullanvärisistä :)

Helen K. Kuusiparka :( oli se silti ihanaa, kun oli luonnonkuusi.

Katja Tanskanen, snif, snif.. jäämme kuitenkin henkiin :) Tietenkään en pahastu jutusta, menenkin kohta lukemaan sen. Minulle on usein käynyt niin, että kun olen miettinyt jotain aihetta, joku muukin on kirjoittanut siihen samaan aikaan. Sellainen telepatia on mukavaa :)
Blogeja ja kirjoittajia on paljon, joten samasta aiheesta on paljon kirjoituksia, kuten nyt loppiaisesta.

Rita, no onpas kiva, jos pidit kuvista ja kissa-jutusta!! Vihreä ja violetti ovat minun lempvärini. Puhutaan, että paha Nuutti (ilmeisesti siis alunperin Knut) vie joulun pois. Meiltä lähti kyllä jo aiemmin :)

Uuna, huomasinkin, että päivitys oli menossa, kun yritin sivullesi pyrkiä...
Voi kissaa, varmasti sen oli vaikeaa ymmärtää, kuun puuta laahataan sisälle -ja onhan se vähän outoa, kun sitä oikein miettii.

Arleena, minustakin kenkä on kuin tuhkimon kenkä :)

Taika, kyllä korkokengät ovat ihania, pienetkin ;)
Minusta on kiintoisaa tietää, miksi eri pyhiä vietetään, joten päätin valistaa muitakin :)

Mari, meillä kuusiongelma on ratkaistu niin, että minulla on oma kuusi ja Iriksellä oma. Näin molemmat voivat toteuttaa kauneuskäsityksiään. (Iriksen kuusi on kaunis, tuuhea tekokuusi).