lauantai 29. marraskuuta 2008

Opelle oranssia joulua

Mietin, että minkävärinen joulu EI ainakaan voisi olla. Pohdintani lopputulos oli, että oranssi. Oranssi ei muutenkaan ole lempivärini, mutta Iriksen opettajan suosikkiväri se taitaa olla. Oranssi myös sopii tälle opettajalle hyvin. Siispä tuumasta toimeen ja oranssia joulujuttua hälle hommaamaan.

Ensin neuloin huivin.Sitten innostuin askartelemaan kortin. Uskon opettajan arvostavan kierrätysmateriaalin käyttöä. Tässä kortissa on materiaalina muun muassa kirjakerhon mainoslehti.
Tein empiirisen tutkimuksen Tiimariin. Oransseja joulupalloja ja kynttilöitä löytyi (ilmeisesti ainakin joku uskoo oranssiin jouluun), mutta oranssia joulupaperia ei sentään ollut . Ei hätää! Kotoa löytyi pääsiäisaskarteluista jäänyttä oranssia kreppipaperia. Huivi pakettiin ja kynttilät koristeeksi.
...jaahas. Mitäs tähän nyt sanoisi..? Aika ORANSSIA!

18 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Oranssi väri ainakin piristää kivasti näin pimeänä vuodenaikana. Minusta sitä ainakin voisi käyttää enemmänkin - vaikka ei se minustakaan kovin jouluinen ole mutta violettiin yhdistettynä siitä tulee tyylikkäämpi. Tuo kortti-idea on erityisen hauska ja persoonallinen :)

Kutri kirjoitti...

Hmmm, joulu ei myöskään voisi olla vaaleanvihreä tai keltainen. Nämäkin ovat, tuon oranssin lisäksi, sellaisia kevään ja pääsiäisen värejä. (et kyllä usko millaisen kirjainyhdistelmän sun sanavahvistuksesi pyytää kirjoittamaan: "bershole"!!! Olenko mä jotenkin kieroutunut mieleltäni kun mulle tulee siitä vallan _jotain_ mieleen?)

Anonyymi kirjoitti...

Sanoisi, että piristävää ja paljon vaivaa nähty. Muistan opettajavuosiltani, kuinka mukavaa oli saada juuri jotain itse tehtyä. Kerran sain ihanan luonnonkukin maalatun korin. Minulla on se vieläkin ja tykkään kauheasti.

Paula kirjoitti...

Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka osaavat tehdä käsillään eli esimerkiksi neuloa ja piirtää jne. Onneksi osaan kuitenkin suunnitella värimaailmoja.

Oranssi on minun yksi lempiväreistäni, se sopii minulle. Yhdistän sen mielelläni ruskeaan (poikani huone on oranssi-ruskea-keltainen). Jouluinen oranssi ei ole.
Lempivärini on helmiäisenvalkoinen. Käytän sitä mielelläni joulunaikaan.
Punaista minulla oli paljon sisustuksessa Tammisalon asunnossani. Nyt käytän punaista vähemmän.
Lahjapaketti oli tyylikäs :)

Katja Tanskanen kirjoitti...

Sinussa on herkkyyttä, Katilein. Kaunista oranssia olet saanut aikaan.

Minäkin ihailen niitä, jotka osaavat tehdä taidetta käsillään.

Olen aina ollut kiinnostunut väreistä. Oranssi yksinään ei ehkä ole se paras joulun väri, mutta yhdistelmissä voi hyvinkin olla oranssia. Sinun oranssit luomuksesi toimivat joululahjoina oikein hyvin. Klementiinit sopivat myös jouluun.

Oranssista voinkin siirtyä luontevasti keltaiseen. Sinua odottaa blogissani keltainen palkinto. Käyhän kurkistamassa.

Mari kirjoitti...

Kaunis ja varmasti mieluinen paketti:)

Inkivääri kirjoitti...

Kylläpä tuli opettajalle mukava puketti:)

Merruli kirjoitti...

Voi, kuinka upea lahja ja varmasti mieluinen. Luokanopevuosina jouluna on tarvinnut tilata mieheltä kyyti kotiin, että on saanut kaikki muistamiset kuljetettua, luulenpa että sitä ongelmaa ei tänä vuonna ole, kun on vain kieltenope...Tosissaan puhuen kukaan meistähän ei tätä työtä tee lahjojen takia, mutta ovat kyllä hieno osoitus välittämisestä.

kirlah kirjoitti...

Kivoja joululahjoja, minunkin lempivärini oli ennen oranssi, nyt kun alan "seestyä" tykkään vihreästä.

Edellisessä postauksessasi näkyy olevan alpakkalusikoita. Minullakin on vanhoja samantyyppisiä lusikoita, jotka olen meinannut heittää pois, sillä niistä ovat kuluneet kaikki pinnat ja ne ovat tummuneet. En tiedä, onko niitä mitenkään mahdollista kaunistaa.

melkoelli kirjoitti...

Minun mielestäni lahja opettajalle on nätti ja piristävä. Erilainen. Ja mikä parasta; ITSE TEHTY. Oranssi on kyllä värinä rohkea, mutta tuossa se toimii.
Itsekin pitäisi keksiä Miriksen opettajalle jotain. Täytyy turvautua kaupan tarjontaan, kun en itse saa käsitöitä aikaiseksi...

pikkujutut kirjoitti...

Mika lahja! Jakylla, varsin oranssinen. Kortti on hauska.

Tama oli todella hyva pistaytyminen, laittoin aivonysyrat liikkeelle. Oranssissa nayttaa olevan voimaa.

Katilein kirjoitti...

Elina, korttia oli hauska tehdä, kun oranssit kohdat lehdessä antoivat muodon kin itsestään.

Kutri, joulukaupassa oli keltaisia ja vaaleanvihreitä palloja. Ne olivat itseasiassa tosi kauniita, mutta eivät kauhean jouluisia. Bershole, hihhii! kyllä siitä vaan ajatuksia tulee mieleen :)

Leijonainen, annan kaikkein mieluiten jotain itse tehtyä, mutta normaalisti minulla ei ole koskaan aikaa väkerrellä. Kori on varmasti hieno. Minä olen saanut mummultani käsinmaalatun korin ja pidän siitä paljon.

Paula, minustakin paketti on yllättävän tyylikäs :) Meillä on oranssi keittiö ja joulusta teen violetin.

Katja Tanskanen, kiitos mukavasta kommentistasi. Klementiinit ovat jouluisia ja minusta ihan ilman niitä neilikoitakin. Olen tyytyväinen tähän oranssiin lahjaan ja toivon, että opettaja ilostuu.

Mari, toivottavasti!

Inkivääri, kiitos!

Merruli, minusta on tärkeää muistaa opettajia. Jos joku näinä aikoina jaksaa tehdä opehommia ja vielä hyvin, on hän kiitoksensa antanut. Iriksen päiväkodin henkilökuntaa muistin myöa aikoinaan aina jouluna ja keväällä.

Kirlah, minun lempivärini on vihreä. Nuokin alpakat ovat vähän tummuneita, kerron, jos keksin kaunistamiskeinon.

Melkoelli, opettaja on persoonallinen, joten hänelle sopii persoonallinen lahja :)

Pikkujutut, kivaa jos täällä pistäytyminen laittaa vipinää aivosoluihin. Toivottavasti!!

vilina kirjoitti...

Ihana paketti opelle! Kiva kun kävit blogissani ja jätit kommentin. Muuten en olisi löytänyt tänne, tulen toistekin, mielenkiintoista. Kirjavinkin laitan korvan taa.

Katilein kirjoitti...

Vilina, kiva kun sinä tupsahdit tänne :)

Laura kirjoitti...

Oi kun ihana ajatus lahjoa opettaja noin kauniilla huivilla. Violetti-oranssi on toimiva napakka yhdistelmä värejä.

Blogissani on sinulle jotain ;o)

Katilein kirjoitti...

Laura, toivon, että ope ilostuu yhtä paljon, kuin minä, kun kurkkasin blogiisi!! :)

violet kirjoitti...

Hienon lahjan olet tehnyt opelle!
Kerrohan miten otti sen vastaan;-)

Katilein kirjoitti...

Violet, kerron kyllä :) Opella oli muuten taas oranssia päällä, kun näin hänet eilen. Siitä olin vain hyvilläni.