lauantai 22. marraskuuta 2008

Harmaa

Marraskuun väri on selvästi harmaa. Harmaa ei yleensä kuulu minun väripalettiini. Syksyn väriloiston ja joulun sävyjen väliin turvallinen harmaa sopii kuitenkin hyvin. Marraskuun kalpea valo rauhoittaa ja kietoo kodin uneliaaseen vaippaan. Minua paleltaa. Harmaa virttynyt huppari tuntuu suloisen tutulta, pehmeältä ja lämpimältä päälläni.

Eilen olin siskoni kanssa taidenäyttelyn avajaisissa. Kuvassa on näyttelyn kutsukortti. Näyttely oli nimeltään Raikasta ilmaa ja nimi oli kuvaava. Näyttely oli raikas ja rohkea eikä yhtään harmaa. Taiteilijat olivat kaikki nuoria. Minusta on hienoa, että nuorille annettiin mahdollisuus osallistua tähän avoimeen näyttelyyn. Näyttelytyöt valinnut jury oli onnistunut valitsemaan ehjän ja kiinnostavan kokonaisuuden. Iloitsen nuorten puolesta. Vastaavat näyttelyt kaupunkien taidemuseoissa ovat harvinaisia tilaisuuksia. Hieno kädenojennus kaupunkini taiteilijaseuralta.

Edit: Muista osallistua arvontaan, aikaa on 25.11. asti.

8 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Minulla on aniliininpunaista ylläni. Se sopisi upeasti harmaan kanssa - jos minulla olisi mitään harmaata. Ei ole. Nyt on mustaa. (Juhliin lähdössä)

Harmaaseen voi erittäin onnistuneesti yhdistää valkoista tai kirkkaita värejä. Sinullakin vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelyä sivuseinällä:)

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi hienoa harmaata: näyttelykutsu ja haisuli. Kiva kun oli kiinnostava näyttely, se innostaa taas menemään. Joskus kun on mitäänsanomaton, niin tahtoo jäädä pari seuraavaa väliin.

Inkataika kirjoitti...

Harmaa on ihana, rauhoittava väri, kun se esiintyy esim. punainen tai pinkki seuranaan. Myös keltainen tykkää harmaasta.

Kiitokset käynnistäsi blogissani ja kommentistasi joulukatukuviini. Pikaista paranemista toivotellen...

Eero kirjoitti...

Harmaa on aliarvostettu väri. Esimerkiksi vaatteissa harmaa on usein tyylikästä, kuten vaikkapa tummanharmaat pikkutakit. Tosin armeijan harmaita ei ole ikävä.

leena kirjoitti...

Tänä vuonna marraskuu on ollut ihan mukava, harmaus ei haittaa vaan tuntuu ihan rauhoittavalta.

Katilein kirjoitti...

Rita, mitä kuvastasi päättelen, näytät varmasti hyvältä aniliininpunaisessa. Minulla tosiaan on olohuoneessa harmahtavat seinät ja katto. Niiden pitääkin olla neutraalit, koska yksi olohuoneen seinistä on tapetoitu viininpunaisella tapetilla, jossa on isoja valkokullan värisiä kuvioita.

Toivottavasti juhlissa on kivaa!!

Leijonainen, minä en ole pitkään aikaan ollut taidenäyttelyn avajaisissa tai taidenäyttelyssä muutenkaan, ehkä siksikin olin niin innoissani. Minustakin kuvassa olevat harmaat ovat hienoja :)

Inkataika, harmaa sopii mielestäni melkein kaikkien värien kanssa, kuten musta ja valkoinenkin. Olin aidosti iloinen kuvistasi, myös Hansa-korttelikuvista.

Eero, minustakin tummanharmaa on erittäin tyylikäs väri ja kyllä armeijan harmaatkin tyylikkäitä olivat, nykyäänhän poijaat puetaan niihin kamaliin kurkkusalaattipukuihin.

Leena, minustakin marraskuu tuntuu tänä vuonna erilaiselta. Marraskuun valo on tänä vuonna niin hieno.

Minnuli kirjoitti...

Harmaa antaa tilaa muille väreille. Se on seestynyt, ei liian itsetietoinen mutta tyylikäs. Harmaaseen pitää silti yhdistää jotain ettei olisi liian tylsä.

Katilein kirjoitti...

Minnuli, hienosti kuvailtu. Minulla on aika vähän harmaita vaatteita, mutta yksi harmaa tunika on, josta pidän paljon. Se vaatii aina seurakseen suuren korun.