torstai 20. marraskuuta 2008

Lasten oikeuksien päivänä

Lapseni koululla vietettiin tänään Lasten oikeuksien päivää. Kuuseen sytytettiin valot ja lapset saivat laittaa tekemänsä koristeet siihen luokka kerrallaan. Koristeisiin on kirjoitettu YK:n lasten oikeuksien julistuksesta artikloja. Iris oli kirjoittanut omaansa "Lapsella on oikeus hätäapuun".

Minä ajattelin, miten ihanaa on kun itsellä on mahdollisuus pitää lapsensa niin hyvin kuin osaa. Kaikilla naisilla ei tätä oikeutta ja mahdollisuutta ole. Liian monet asiat otetaan itsestäänselvyyksinä, vaikka ei tarvitse mennä pitkällekään lähihistoriassamme, kun suomalaiset äidit joutuivat lähettämään lapsensa toiseen maahan turvaan.Olimme aamunavauksessa näyttämässä vauvaa. Koko koulu lauloi onnittelulaulun sekä Lapsella on oikeus-nimisen laulun. Saimme kuvassa näkyvän hienon ja ison kortin.Ekaluokkalaiset olivat Irikseltä salaa tehneet vielä luokan oman kortin. Hyväntuulisuudessaan kortti on valloittava ja myös tämä kortti on iso.Lisäksi Vilho-vauva sai hienon pehmolelun. Se istuu keksi- ja karkkipakettiröykkiön päällä. Koulussa kerätään varoja pihan kunnostamiseen muun muassa näitä makeita juttuja myyden. Hain siis osan joululahjoista koululta. Helppoa ja kätevää.

9 kommenttia:

Niisku kirjoitti...

Voi, kun kuulostaa kivalta koululta:)

Katilein kirjoitti...

Koulu on ihan erityisen kiva.

Paula kirjoitti...

Teidän koulu todella vaikuttaa lämpimältä ja mukavalta.
Kuten olen aiemminkin sanonut, aion joskus käydä siellä tutustumassa, josko vaikka varaisi paikan K-V:lle. Haluan vain varmistua ensin, osaako hän laulaa. Sitten harkitsen sitä musiikkiluokkaa.

Katilein kirjoitti...

Paula, meillä on ollut oppilaita, jotka ovat siirtyneet kouluun, jossa on musiikkiluokat vasta kolmannella (pääsykokeet ovat toisella luokalla). Eli kaksi ekaa vuotta meillä, sitten mahdollisesti toiseen kouluun.

Mari kirjoitti...

Minä en muistanut ollenkaan, että oli tuollainen päivä! Nyt täytyy helliä lapsia tänään sitäkin enemmän:)

satu kirjoitti...

Mussukkakin on sitä mieltä että täytyy olla lastenpäivä kun on äidin- ja isänpäiväkin. Meillä seurakunnan kerhossa oli nallemaiset kemut! Kivat lämminhenkiset sinulla ja tyttärelläsi myös!

tina kirjoitti...

Voi pitkät piuhat mulla nyt huomasin vasta että sulla ja tyttärellä on toinen blogi.Oikein kotoisa!
Mukava koulu teillä!

Katilein kirjoitti...

Satu, kiva, kun kerhoissa ja kouluissa huomioidaan Lasten oikeuksien päivä!

Tina, kiva, jos kurkkasit toisenkin blogin! Koulu on ihana, pieni "kyläkoulu", mutta aivan keskellä kaupunkia.

Katilein kirjoitti...

Mari, mukavaa, kun on lapsia, joita helliä :)