sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Kirjavaras

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta kirjavaras?
Minulle tulee mieleen nuorehko, hintelä, vaalea mies.
Jos puhutaan kuvassa näkyvän kirjan päähenkilöstä, mielikuvani oli aivan väärä. Kirjassa oleva kirjavaras on aivan erilainen kuin mielikuvani.

En ole pitkään aikaan lukenut kirjaa, jossa jossain vaiheessa lukemista tulisi pakahduttava olo. Tätä kirjaa lukiessa tuli. Tämä kirja on mielestäni todella hyvä. Kirjavarasta on verrattu Anne Frankin päiväkirjaan ja jotain samaa taianomaisuutta siinä kyllä on, mutta suoraan niitä ei voi mielestäni verrata. Kirjavaras on aikuisen kirjoittama kirja ja jo se seikka erottaa nämä kaksi teosta toisistaan.

Kirjavarkaassa on erikoinen rakenne enkä nyt tarkoita niinkään tekstin sisäistä rakennetta vaan sitä, miltä kirja näyttää, kun sitä selaa. Kirjassa on väliotsikoita, tiivistelmiä, selityksiä ja jopa kuvia. Ne kaikki tekevät kirjasta jotenkin vielä inhimillisemmän ja lisäävät kirjan luettavuutta. Vaikka kirja kertoo sodasta se ei ole liian raskas tai liian masentava. Mielestäni tämä kirja sopii todella hyvin syksyiseksi lukuelämykseksi.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ps. Yleensä en ajattele itseäni kovin kateelliseksi ihmiseksi, mutta pieni kateus iskee kun noin nuori kirjailija (Markus Zusak on syntynyt vuonna 1974) kirjoittaa näin hyvän ja vahvan kirjan. Osaisinpa minäkin (tai viitsisinpä edes yrittää..)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä! Ihana kuva juuri tuossa, mihin kommentit klikataan. Siinä kaunis vaalea äiti pitää suloista poikaa sylissään.

Mari kirjoitti...

Sitten kun joskus taas jaksan lukea, tulen blogiisi katsastamaan tämän opuksen uudestaan:) Vaikuttaisi erittäin mielenkiintoiselta. Minustakin tuo kuva, missä pitelet pientä miehen alkua, on ihana:)

Helena S. kirjoitti...

Vaikuttaa mielenkiintoiselta, ehkä minäkin katkaisen nyt pitkään jatkuneen lukutaukoni.

Minulle kirjavarkaasta tulee heti mieleen plagioija. :-) Kateudesta taas ei ole paljon hyötyä luomisen saralla. Pitäisi vain iloita toisten saavutuksista.

Helena S. kirjoitti...

PS. Ihana tuo Arja Tiaisen runo.

Katilein kirjoitti...

Leijonainen ja Mari, kiitos :)
pidän itsekin kuvasta kovasti, näytän siinä niin onnelliselta (ja tietenkin olenkin).

Helena S, mielenkiintoinen ajatus plagioijasta, minulle ei juolahtanutkaan se mieleen.
Kadehdin taitavia kirjailijoita, mutta vain vähän ja vain etäältä. Turha sitä on liikoja kadehtia, kun en ole edes yrittänyt kirjoittaa kirjaa :)

Arja Tiaisen runo pomppasi silmiini eräästä lehdestä -ja kolahti heti. Siinä on mielestäni hyvää ohjetta elämää ajatellen..

Minnuli kirjoitti...

Ihana harrastus, onnellisena pysyminen. Harrastan myös sitä mutten ole ennen ajatellut sitä harrastukseksi. Luulen etsiväni Kirjavarkaan suosituksestasi käsiini.

Katilein kirjoitti...

Minnuli, onnellisena pysyminen on ihan parasta :)
Kirjavarasta tosiaan suosittelen, se on erikoinen ja hyvä kirja.

savisuti kirjoitti...

Kiitos kun kerroit tästä kirjasta. Näin sen kirjakerhon sivuilla mutta silloin oli niin kiire, että peruin vaan heti kirjan ettei jää tekemättä, enempää ajattelematta. Onneksi sen voi lainata vaikka kirjastosta ja kokea lukuelämyksen, olen kuullut muidenkin sitä kehuvan.

Katilein kirjoitti...

Savisuti, kiva, jos vinkistä on iloa. Täällä päin tuo kirja on niin suosittu, että kirjastossa joutuu kuulemma oikein jonottamaan sitä. Itselleni se tuli kirjakerhosta (olin taas kerran unohtanut tehdä peruutuksen, mutta hyvä niin).