torstai 17. heinäkuuta 2008
Olemisen sietämätön keveys
Kuvissa: Kevyet kesävarpaat, ihana Diorin meikkipaletti, jonka sain "ihan muuten vaan"-lahjaksi ja huumaava hajuvesi, jossa tuoksuu lupaus (tämä hajuvesi on ihana kesätuoksuksi ja oikeastaan se sopii hyvin myös syksyyn, talveen, niin ja keväälläkin käytän sitä mielelläni). Yhdessä kuvassa on lukemani pokkarin kansi.
Olemisen sietämätön keveys on yksi niistä pokkareista, jotka ostin taannoin, kun olisi pitänyt mennä kirjastoon (mutta ajauduinkin alennusmyynteihin...). Kirjan on kirjoittanut Milan Kundera ja se on kirjoitettu vuonna 1983. Kirja alkaa muutaman sivun alustuksella, jonka on varmaankin tarkoitus "avata" kirjaa lukijalle. Olen tyytyväinen, että hyppäsin alustuksen yli ja luin sen vasta lopuksi. Haluan muodostaa itse omat näkemykseni kirjoista.
Alettuani lukea kirjaa olin säikähtää ensin. Alku tuntui kovin filosofiselta ja mietinkin, jaksanko nyt kesälomalla keskittyä koko kirjaan. Säikähtäminen oli kuitenkin turhaa, teksti oli helposti ymmärrettävää. Kirja olikin suloinen sekoitus viihteellistä kerrontaa, ihmissuhdekiemuroita ja filosofista pohdintaa. Kirjan kieli on rikasta ja arkipäiväisiä asioitakin on kuvattu omaperäisesti, pohdiskellen ja uusia merkityksiä antaen. Mielestäni kirja oli hyvä ja sitä ovat käsittääkseni kriitikot kautta maailman kehuneet. Yksi kirjan ansioista on myös se, miten hienosti kirjailija on osannut liittää kirjan eri osaset, sirpaleet ehjäksi kuvioksi. Kirjaa lukiessa pitää myös vähän vaivautua ajattelemaankin, mikä tekee minulle hyvää.
Pitäisi varmaan joskus reipastua ja lukea filosofien ajatuksia, mutta kun en viitsi.. Ongelma ei ole siinä etten ymmärtäisi filosofien pohdintoja, vaan siinä että en viitsi ajatella ja tallentaa muistiini eri filosofien ajatuksia. Minulle ei ole tärkeää siteraata keskusteluissa Nietzschen tai Schopenhauerin näkemyksiä, mieluummin vain nautin olemisen sietämättömästä keveydestä
ja vaihdan ystävieni kanssa ihan omia ajatuksiani. Keskusteluidemme teemat voivat vaihdella ilmaston lämpenemisestä luomivärien koostumuksiin, hyvin tärkeitä aiheita siis :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti