torstai 24. heinäkuuta 2008

BarbapapatMuistatko vielä Barbapapat? Minä luen kirjallisuutta laidasta laitaan ja koska minulla on lapsi, tulee luettua myös lasten kirjallisuutta. Pidin pienenä kovasti Barbapapoista ja lapseni myötä löysin ne uudelleen. Barbapapathan ovat ystävällisiä muotoaan muuttavia otuksia. Barbaperheeseen kuuluu Barbapapa, Barbamama ja heidän seitsemän lastaan. Kaikilla lapsilla on joku tietty harrastus tai mieltymys. Barbapörrö esimerkiksi maalaa. Muita lapsia ovat Barbapaavo, Barbapupu, Barbapinko, Barbapoju, Barbatipu ja Barbalala. Minun suosikkini on Barbalala, joka on kiinnostunut musiikista. Meillä on kolme Barbapapa-kirjaa ja niitä lueskelemme ahkerasti. Meillä on myös kaksi Barbapapa DVD:tä, joissa perhe Barbapapa matkustelee ympäri maailmaa. Ihanan huolettomia ja hyväntuulisia kirjoja ja dvd:tä!
Tämän kesän bonus oli kun lapseni Belgiassa asuva kummitäti toi tuliaisiksi aivan ihania Barbapapa-karkkeja. Muutaman ehdin ikuistaakin ennen kuin ne katosivat parempiin suihin... Barbapapa tarkoittaa muuten suomeksi hattaraa ja sivuilla esitellyt Barbapapat ovat kotoisin Ranskasta. Oli pakko laittaa paljon kuvia, kun ne ovat mielestäni niin hauskoja.


7 kommenttia:

Äiti-puffa kirjoitti...

Minäkin olen oikein ihastunut Barbapapoihin, saapa nähdä onnistunko "tartuttamaan" lapseenikin ihastuksen, yksi pehmo on ostettu. Olikos se oranssi nyt Barbatipu vaiko Barbapupu?

MouMou kirjoitti...

Oi, minä luin noita!:D Ihania.<3

Katilein kirjoitti...

Oranssi on Barbatipu ja hänen harrastuksensa on lukeminen. Barbapupu on se liilahtava, jolla on helminauha. Hän on joukon neiti-neiti :) Barbapapoja on muuten tosi hauskaa piirtää itsekin.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on kaksi vanhaa vhs-kasettia, jotka tyttärentyttäreni kulutti lähes puhki pari-kolme vuotta sitten. Myös äidilleen hän näytti niitä, koska ne olivat äidillekin tuttuja. Tosi hauskoja ja myönteisiä. Nyt ei enää näy, kun on dvd.

mustikka kirjoitti...

Hassuja karkkeja :) Barbapapat ovat huippuja. Kiva kun osallistut pifiin!

Elina kirjoitti...

Minäkin olen löytänyt Barbapapat uudelleen, ne on jotenkin niin symppiksiä. Tosin Suomessa Barbapapa-nostalgia taitaa olla vielä aika lievää, enemmmän olen nähnyt ulkomailla niihin liittyvää tavaraa. Viime syksynä ostin yhdeltä reissulta ystävän lapselle katselukirjan, joka vetosi myös minuun ;)

Mimosa kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentista! Nuo koirien uimakuvat ovat kyllä todella suhruisia kun puhelimella on otettu, mutta kyllähän niistä edes vähän selvää saa :)

Barbapapat on kyllä ihania :) Muistan kun olin pienempänä kateellinen serkuilleni, kun niillä oli niitä pehmoja! Pitäisköhän hommata niitä nyt itselleen :D