sunnuntai 3. elokuuta 2008

Viilenee

Ihanaa, kun välillä sataa. Tiedän, että moni on valittanut huonoa kesää, mutta minun kaupungissani kesä on ollut ihan mainio. Alkoi melkein tulla jo liian lämmin, joten tuntuu hyvältä, kun nihkeä helle vaihtui raikkaaseen sateeseen. Muutenkin pidän kovasti elokuun tummenevista illoista, joten sateen lisäksi myös elokuu on tervetullut. Sadepäivän kunniaksi kokkasin herkullista wokkia. Nyt on sadonkorjuun ja herkuttelun aika, kun kaupat ovat pullollaan tuoreita, maistuvia, mehukkaita, suomalaisia vihanneksia ja hedelmiä. Wokin seurana oli kirpakan kuivaa omenasiideriä. Kuiva valkoviini olisi sopinut vielä paremmin, mutta sitä ei löytynyt kaapista.
Ulkona näyttää kiehtovalta. Sataa tihuuttaa ja on pimeää.
Täytyy mennä sytyttämään ensimmäiset loppukesän kynttilät.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein on osattu sadepäivä viettää. Runokirja olisi jo saanut olla perillä, mutta tulossa on, tänään vein postiin. Onneksi sinulla on paljon muita kirjoja sadepäiviä varten.

Saanel : ) kirjoitti...

...tai yksi niistä on kuvissa näkyvä paikka. Meidän kaupungissamme se on hieno, rauhallinen ja aika uusi. Kirjasto. Minä voisin istua siellä tuntikaupalla ja lukea. Kirjastossamme on kodikkaita lukunurkkauksia, joissa on mukavat tuolit ja sieltä löytyy myös aivan ihana lehtienlukusali, josta on kaunis näkymä ulos.
Taidettakin kirjastossa on ja yläkerrassa hienot kaartuvat "holvit", joiden laella on ikkuna. Kuva ei valitettavasti tee mitään oikeutta arkkitehdin hienolle luomukselle. Kirjaston ihailijakin kuvissa vilahtaa, tosin ihan vain kotisohvalla istuen.