torstai 28. elokuuta 2008

Pieniä taideteoksia

...muutama sienijuttu vielä. Kirjahyllystäni löytyy vain vähän sienikirjoja, mutta hyvin on niilläkin pärjätty ja kirjastossa on onneksi hyvät kokoelmat, joita olen myös tutkinut.
Virolainen tattikirja on Tallinasta eräästä antikvariaatista. Viron kieli on hauskaa ja kaunista. Sitä aion opetella jossain vaiheessa.

Tämän vuoden kuivattuja herkkutatteja.
Joku muukin kuin minä on ollut sienistä innostunut. Löysin pari vuotta sitten hauskan sienipostimerkkikokoelman kirpputorilta. En vain ole vielä keksinyt, miten noita pieniä taideteoksia hyödyntäisin...
Ylläolevissa merkeissä lukee Magyar, tarkoittanee, että ne ovat unkarilaisia.
Espanjalaisia sienimerkkejä.Argentiinalaisia.


Ylläolevat ovat kaukaa Afganistanista.Romanialaisia merkkejä. Aika huiman värinen tatti, näiltä leveyksiltä ei tuota löydy.


Yksi lemppareistani, mongolialainen taideteos.
Ja nämä ovat naapurimaasta Venäjältä. Sienten kerääminen on meille periytynyt Venäjältä ja Itä-Suomessa onkin jo kauan kerätty rouskuja. Tattien ja muiden sienten kerääminen on meille kulkeutunut Keski-Euroopasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienon kokoelman olet löytänyt. Pidä tallessa, joku voi vielä maksaa maltaita, kun löytää. Tai sitten seuraava perheenjäsen alkaa kerätä postimerkkejä, jos ei kukaan teistä vielä varsinaisesti kerää.

neidonhiuspuu kirjoitti...

Hauska sieniposti:)
tulin vastavierailulle ja toistekin,
Iloa!