Kaikkien taiteen sääntöjen mukaan tämä ei tietenkään mene, mutta kun teen mozzarellasalaattia se menee näin:
Silppua pari-kolme tomaattia ja mozzarellaklöntti, riivi tuoreesta basilikasta lehdet. Laita jonkun kauniin kipon (minulla oli käytössä pieni uunivuoka) pohjalle tomaattia ja sitten muutama mozzarellanpala. Ripottele päälle basilikaa ja kierros mustaapippuria. Lorauta sitten näiden päälle hieman balsamicoa ja valkoviinietikkaa. Sitten taas koko juttu uusiksi niin monta kertaa, että kaikki tomaatti, mozzarella ja haluamasi määrä basilikaa tulee käytettyä. Minulle tuli vuokaan kolme kerrosta. Laita koko sotku jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi, pidemmäksikin aikaa, jos voit.
On ihanan makuista. Eilen söin tätä kaapista löytyneiden keksien päällä iltapalaksi, mutta tämä sopii myös alkuruuaksi erittäin hyvin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
17 kommenttia:
Mozzarellasalaatti on niiin hyvää, nams. Ja etenkin kesällä, kun tomaatit on takuutuoreita ja auringossa kypsyneitä.
Kiitos muuten siitä Raymond&Maria vinkistä. Tilasin levyn ja tykkään kovin, tyyli pysyy alusta loppuun samana. Mainitsemani Veronica Maggio jäi tälle levylle kirkkaasti kakkoseksi.
Merruli, mitä kautta tilasit levyn? Minä olen aina vain youtubesta kuunnellut, mutta olisi kivaa omistaa ihan konkreettinen cd! Tänään muuten soitin äidillekin sitä Storstadskvinnor-biisiä ja äitikin tykkäsi kovasti :)
Ruuanlaitossahan saa inspiroida oman mielensä mukaan ja soveltaa reseptejä vähän sen mukaan mitä omassa kaapissa on.
Se tekee ruuanlaitosta hauskan.
Herkullista mozzarellasalaattia.
Nam. Herkullisen kuuloista!
Tilasin levyn cdon.com kautta, hintakin oli ihan järjellinen.
Varmasti herkullista... Nam!
Taika-tytön pitäisi taikoa itselleen nuo ihanat ainekset, ja kokkikin puuttuu.
Oi mä rakastan mozzarellaa!
Viime päivät oon syöny niin surkeeta ruokaa, rupes niin tekemään mieli jotain tollasta ihanaa raikasta ja tuoretta..
Arleena, teen usein ruokaa juuri sillä perusteella, mitä kaapista löytyy ja se on kivaa, varsinkin jos ruuasta tulee hyvää.
Syysleimu, namia oli, olisipa minulla sitä nytkin..
Merruli, taidanpa siis suunnistaa sinne :)
Taika, kyllä, namia on! Taiotko muuten tännekin samalla yhden kokin :)
Hilja, surkeen ruuan jälkeen tekee ainakin minun mieli juuri jotain salaattia elämää raikastuttamaan :)
Nam!
Pidän tuosta myös ja teen sen suunnilleen noin, yhden kohdan vaan teen erilailla: minusta maku tulee paremmin esille kun ruoka ei ole jääkaappikylmä. Eli huoneenlämmössä annan maustua.
Alemmassa postauksessa oleva pallovaavi on ylisuloinen! Anna halaus minun puolestani!
On varmasti hyvää... :)
Olen mozzarella fani.
Mozzarella niin hyvää ruisleivänkin päällä.
Mozzarella on hyvin monikäyttöinen. Itse pidän siitä eniten lämmitettynä tomaattipohjaisessa pastakastikkeessa.
Mutta, mozarellasalaatti on helppo, nopea, ja HYVÄÄ :) onneksi kaiken hyvän ruoan tekeminen ei onneksi kestä 3h.
Hety, meganam!
Violet, aloin juuri miettiä, että miksi minäkään tuota salaattia jääkaappin tungen, eihän tomaatteja siellä muutenkaan kuulu säilyttää. Ensi kerralla annan maustua huoneenlämmössä ja maistelen, onko parempaa niin.
Matroskin, pallovaavi on minunkin puolueettomasta näkökulmastani ylisuloinen. Pussailen ja rutistelen vaavia joka päivä ihan hirmuisesti ja muistan halata sinunkin puolestasi.
:)
Nina, hyvä fanituskohde!
Hannelen paratiisi, hyvä vinkki! Pitääkin kokeilla.
Paula, minä en taida ikinä tehdä (tai edes osata tehdä) niin fiiniä ruokaa, että siinä menisi kolmea tuntia. Tuon mozzarellasalaatin pilkkomiseen ja latomiseen meni ehkä, öö.. viisi minuuttia :)
ah, näyttääpä herkulliselta. Enpä olekaan mozzarellasalaattia syönyt pitkään aikaan. Taitaapa olla tämän päivän kauppalistalla mozzarellaa.
Solen, minusta tämä blogimaailma on siitäkin syystä viihtyisä paikka, että välillä voi jonkun blogista saada inspiraatiota tai bongata jonkun asian, jonka tietää, mutta oli unohtanut. Ihanaa viikonloppua!
Lähetä kommentti