keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Rusina

Tämä blogini on näköjään muuttunut ihan vauva-blogiksi. No, sama linja jatkuu, mutta nyt sentään esittelen yhden kirjankin. Katja Tukiaisen Rusina-niminen sarjakuvakirja on hauska tuttavuus, jonka kollegani lainasi minulle viime keväänä (enkä ole vieläkään palauttanut sitä, oops!). Rusina on kirjoitettu ja piirretty 2003-2007. Se on päiväkirjamainen kuvaus raskausajasta ja ajasta vauvan syntymän jälkeen. Kirja on hauska, liikuttava ja oivaltava. Ajattelisin että sarjakuvakirja Rusina aukeaa parhaiten sellaiselle, jolla on jo lapsia, mutta miksei muillekin. Valitsin kirjasta muutaman ajatuksen, ne puhukoot puolestaan.
Kun löydän tämän kirjan jostain, ostan sen heti itsellenikin!


Pakko vielä kertoa, että ylläolevan kuvan tyyppinen herkistely oli minulle hyvin ominaista raskausaikana. Asiat koki jotenkin paljon syvemmin ja kipeämmin.

Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, minulla ei ole skanneria, joten olen valokuvannut kirjan sivuja.

14 kommenttia:

hp kirjoitti...

Mielenkiintoinen sarjakuvakirja. Tykkään piirrisjäljestä ja minuun ainakin aihe kolahti (vaikken siis ole raskaana nyt). Minä herkistelen vieläkin kaikkien lapsi/nuori aiheisten uutisten ja tapahtumien vuoksi.

Virpi / My Country Home kirjoitti...

Heips,
Oi kuinka herttainen sinun blogisi on! Onnitteluni pienen ihmeen johdosta! Itse neljän lapsen äitinä tulin erityisen hyvälle mielelle lukiessani blogiasi. Kiva tutustua sinun blogiisi :)

Ystävällisesti, Virpi

Rouva Nordman kirjoitti...

Hp, kirja on tutustumisen arvoinen!

Virpi, kiitos onnitteluista! Mukavaa, kun tulit piipahtamaan. Neljä lasta! Vau!

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan hauskoja oivalluksia. Pidän tuosta "ennustuksesta": olen varma että se on tyttö/poika. Näitähän odottavilla äideillä varmaan tulee eteen.

50 prosenttia ennustajista osuu oikeaan ja he voivat sittten hämmästellä meedion kykyjään.

Anonyymi kirjoitti...

Just tota mahan ihmettelyä se oli raskausaikana. Anoppi tuli kerran käymään niin ettei edes tervehtinyt kun huusi ovelta jo että OLETPAS SÄÄ VALTAVA. Teki mieli ampua eukko maata kiertävälle radalle.

Rouva Nordman kirjoitti...

Eero, minulta kysyttiin koko raskausajan, että kumpikos sieltä nyt tulee, johon vastasin aina, että tyttö tai poika -ja ihme ja kumma, oikeassa olin :)

Kutri, voi ei, tosi hienotunteista kommenttia anopilta :( Things you don't want to hear when you're pregnant...

Virkattu lintu kirjoitti...

Ihana kirja, ja hankintalistalla onkin :)

Rouva Nordman kirjoitti...

Paperisydän, kirja tosiaan on IHANA.

Peanut kirjoitti...

Tuo kirja on kyllä huippu ja aiheesta riittää ammennettavaa loputtomiin. Itsekin olen ollut raskaus- ja vauva-aikoina kuin eri ihminen. Tämän tosin olen huomannut aina vasta jälkikäteen :)

Tiukunen kirjoitti...

Rusina on kerrassaan loistava sarjakuvakirja ja tykkäilen muutenkin Katja Tukiaisen tuotoksista todella paljon. :)

Jutta kirjoitti...

Piti heti tulla vastavierailulle :)

En osaa sanoa raskausajasta, koska en ole vielä kertaakaan ollut, mutta Katja Tukiaisella on minusta oivaltavia sarjiksia. Tykkään hänen tyylistään piirtää. Hän osaa jotenkin poimia hauskoja ja osuvia sattumuksia sarjakuviinsa. Ehkä täytyy sitten lukea Rusina, jos aihe tulee itselle ajankohtaiseksi :)

Rouva Nordman kirjoitti...

Peanut, Tiukunen, Jutta, kirja on hieno ja nyt täytyy ottaa selvää muustakin Tukiaisen tuotannosta. Muutama vuosi sitten olin taidenäyttelyssä, jossa oli Tukiaisenkin työ/töitä, mutta hitsi, kun en muista, millaisia!! Hämärä muistikuva on, että tykkäsin.

Mari kirjoitti...

Itselläni vaikka ei lapsia ole, niin tuo kirja vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Lämpimällä ajatuksella tehdyltä ja mielenkiintoiselta. Sarjakuvat tuovat aina oman ihastuksensa asiaan kuin asiaan, kun ne tehdään asiallisesti ja taidokkaasti. :)

Rouva Nordman kirjoitti...

Marika, totta! En olekaan ennen ajatellut tuota sarjakuvan omaa mukanaan tuomaa lisäviehätystä.