sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Nukkuva

Vauva tuntuu silloin tällöin luulevan, että yö on päivä. Tässä olettamuksessa on mennyt joitain öitä, joten olen valvonut vauvan kanssa. Onneksi olen voinut päivisin nukuskella ja onneksi tiedän, että kyllä se rytmi jossain vaiheessa löytyy. Oloni on aika nukkuva. Ei väsynyt tai unelias, vaan nukkuva. Minusta tuntuu että tänään en ole herännyt ollenkaan. Toisin, kuin monet muut en ole kuitenkaan ollut niin nukkuva, että olisin nukkunut kunnallisvaalien ohi.

Tänä vuonna oli todella vaikeaa löytää sopivaa ehdokasta. Olen äänestänyt jo muutamia kertoja ja aina on ehdokas löytynyt aika helposti. Olen äänestänyt demareita ja naista. Ennen vaaleja tuntuu, että kaikki puolueet ovat sosiaalidemokraattisia, siis jopa demarit itse, mutta valtuustokauden tai hallituskauden kuluessa ihanteet unohtuvat. Liityin aikoinani sosiaalidemokraattiseen puolueeseen, koska yhteisvastuu ja tasa-arvo olivat mielestäni hyviä periaatteita. Nykyään minusta tuntuu, että ne on unohdettu. Poliitikkojen latteudet eivät kiinnosta. Ajattelin, että demarit saisivat uutta puhtia nuoresta puheenjohtajastaan Jutta Urpilaisesta, mutta minusta tuntuu, että mummunikaan ei ole niin mummu kuin Urpilainen. Tietenkin nuori nainen saattaa joutua todistelemaan uskottavuuttaan, mutta saisi imagossa nuoruuskin näkyä...
No, äänestin aika lailla kaikkia normejani vastaan, mutta löysin ehdokkaan, jonka tiedän olevan lasten ja nuorten puolella. Äitinä se on minulle tärkeää.

Edellisten kunnallisvaalien alla juttelin tuttuni kanssa äänestämisestä. Tuttuni mielestä kunnallisvaaleissa äänestäminen ei ole niin tärkeää, kun ei se oikein kosketa häntä. Hän äänestää mieluummin presidentin vaaleissa, koska se on tärkeämpää. Olin nielaista kieleni. Presidenttikö päättää kouluverkostamme, päiväkodeista, terveydenhuollosta, katujen kunnossapidosta...
Pelkään, että ihmiset eivät ymmärrä, että juuri näissä vaaleissa valitaan ne ihmiset, joiden päätökset vaikuttavat suoraan jokapäiväiseen elämäämme.

Nukkuvan ihmisen sekalaisia jaarituksia olivat nämä...
Tämä pihassamme näkyvä kaveri ei sen sijaan ole yhtään nukkuva. Uutterasti hän valmistelee talvivarastoja, kisailee yhden toisen kurren kanssa ja kiusaa lintuja. Oravaa on lystikästä katsella keittiön ikkunasta, varsinkin esikoinen on kurren touhuista riemuissaan.

17 kommenttia:

Eero kirjoitti...

Oravien puuhia on hauska seurata livenä.

Fiktiivisistä oravista suosikkejani ovat Tiku ja Taku Samu Sirkan joulutervehdyksessä. Siinä pätkässä missä Mikki ja Pluto lähtevät hakemaan joulukuusta.

Rouva Nordman kirjoitti...

Eero, oravat ovat hauskoja ja minä myös tykkään siitä Tikun ja Takun joulupätkästä tosi paljon. Muun muassa siitä kohdasta, kun oravat peilailevat itseään joulupalloista. Tuntuu ristiriitaiselta, että orava osaa olla myös julma peto esim. syödessään lintujen munia ja jopa poikasia.
Minulle ei tule muuten muita fiktio-oravia mieleen kuin Tiku ja Taku. Mitäs muita niitä olisi?

Eero kirjoitti...

Tulee mieleen Alvin ja pikkuoravat, joiden suomalainen vastine on Saukki ja pikkuoravat.

rouva o kirjoitti...

Minäkin ihmettelen ihmisiä, jotka eivät pidä kunnallisvaaleja tärkeänä. Jo sjotkut vaalit haluaa jättää väliin, niin sitten ne presidentinvaalit.

Kun saisi ihmiset tajuamaan, että me olemme onnekkaita kun meillä on äänioikeus. Monilla sitä oikeutta ei ole ja sen kautta ei ole oikeutta päättää omasta elämästä.

Ehkä länsimaiset ihmiset ovat tottuneet hyvinvointiin ja äänestys on sitä kautta menettänyt merkityksensä.

Hallatar kirjoitti...

Minä vaan nukuin näiden vaalien yli.
En tuntenut ketään enkä jaksa olla politiikasta kiinnostunut.

Nyt on morkkis...

Helena kirjoitti...

En minäkään ole juuri politiikasta kiinnostunut, mutta pakko olla sen verran, että äänestää, koska ne päättävät siellä meidän asioistamme!

PS. Meidän vaavi valvoi kaikki yöt 8 kk putkeen ja nykyään menee nukkumaan klo 1-2 yöllä, vaikka kuinka olen yrittänyt siirtää rytmiä. Samanlainen yökyöpeli kuin äitinsäkin. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Oi voi, valvomista. Esikoisella oli koliikki, pökerryttää vieläkin koko muisto. Siitä kun päästiin, niin poika nukkui alta 5-kuisesta lähtien täydet yöt, vaikka oli pelkällä äidinmaidolla puolivuotiaaksi asti, että se siitä korvikkeen tai kiinteän ruoan ihmeitä tekevästä voimasta, mulle ne ovat mutu-juttuja. Kaksosilla ei ollut koliikkia, se nyt vielä olisi puuttunut, mutta he sitten söivät minua 11 kuukautta öisin. Muuten en ole valvonut en hampaita enkä korvatulehduksia, olen siis päässyt vähällä?

PS. Kiva, kun kävit Melukylässä, ovi on aina auki, tule uudelleen koska vain ehdit ja haluat.

Peanut kirjoitti...

Äänestämässä käyminen on kivaa, tulee jotenkin ryhdikäs olo kun kävelee äänestyspaikan ovesta ulos. Taitaa olla henkistä ryhdikkyytä.

Olen aina äänestänyt naista, ja äiti-ihmistä. Uskon, että se on parhaiten loogiseen päättelykykyyn ja ennakoivaan ajatteluun pystyvä yhdistelmä :)

Rita A kirjoitti...

Hankalaa kun vauva ei vielä ymmärrä kelloa ja kalenteria :)

Ja oravillakin saisi olla enemmän tajua siitä että poseeraavat bloggareitten kameroille. Minulta on päässyt monta oravaa karkuun. Viime vuonna olivat fiksumpaa sakkia. Hyvän otoksen olet saanut räpsäistyä.

Tiku ja Taku ovat minustakin sympaattisia ja Eeron mainitseman piirretyn olen nähnyt ties miten monta kertaa :)

Inkivääri kirjoitti...

Toivottavasti vauveli pian hoksaa, että päivällä on sittenkin mukavampi valvoa:) Samanmoisia aatoksia kuntavaalien merkityksestä, juuri ne läheisimmin koskettavat asiat päätetään kunnassa. Ja äänestemällä kyllä tunnen lunastavani oikeuden vaikuttaa myös vaalien välillä, olen ainakin yrittänyt saada sinne sellaisen, joka lähinnä vaikuttaa tukevan omia ajatuksiani kunnallisista toiminnoista.

Marikki kirjoitti...

Minä myönnän, että koska en ikinä jaksa perehtyä ehdokkaiden taustoihin, en myöskään äänestä. En halua äänestää summamutikassa "jotain vain", koska silloin ääni saattaa mennä ihan harakoille. Toisaalta olen myös huomannut sen, että ihan sama vaikka löytyisikin omaa katsomusta edustava ehdokas, kääntää se kuitenkin takkinsa aina päästyään vallan kahvaan. Eli eilenkin siis meidän perheessä "nukuttiin".
(Olen muuten tainnut viimeksi käydä antamassa ääneni pressavaaleissa... )

Rouva Nordman kirjoitti...

Eero, ai niinpäs onkin. Pikkuoravat hirttivät Saukin tekemäänsä rakettiin ja ampuivat hänet avaruuteen :)

Shandi, ihmiset ovat tottuneet, että asiat vain hoidetaan. Sen verran helpoksi tämä elämä on meillä tehty.

Hallatar, nyt on neljä vuotta aikaa arvioida poliitikkoja ja miettiä, olisiko heissä joku, jota voisi äänestää seuraavissa vaaleissa. Tietenkin voi aina itsekin mennä ehdokkaaksi.

Helena S, huh, sinulla on ollut valvomista. Minua esikoinen hemmotteli nukkumalla pienenä pitkiä yöunia, vaikeuksia tuli vasta myöhemmin. Olen itse kauhea yökyöpeli, toivottavasti pojasta ei tule sellaista.

Krisu, kyllä sinäkin olet saanut lasten kanssa tehdä äitihommia :) Meillä ei onneksi ole koliikkia, mutta esikoisella oli paha korvatulehduskierre.

Peanut, minulle tulee hyvä mieli äänestämisestä. Velvollisuus tulee hoidettua :)

Rita, kyllä aika kauan sain oravaa tähtäillä ennen kuin sain pyydystetyä kameraani. Oravankuvaushetkellä paremmasta kamerasta olisi hyötyä.. Joo, oravien pitäisi hiukan ajatella meitä ihmisiä ja poseerata paremmin :D

Inkivääri, oma ehdokkaani ei päässyt läpi, mutta onneksi hän kuitenkin on varmaan taas lautakuntatyössä vaikuttamassa.

Rouva Nordman kirjoitti...

Marikki, sopivaa ehdokasta on vaikeaa löytää. Pitäisi olla joku niin vahva ihminen, että hän tosissaan pitäisi näkemyksistään kiinni ryhmän painostuksen allakin.

Mari kirjoitti...

MInä äänestin. Äänestän aina, vaikka aika turhaahan se on. Voin kuitenkin valittaa asioista, kun olen äänestänyt. Vauva-aika väsymys on mielessä vieläkin... Kahden nuorimmaisen ikäero on 14kk.

Rouva Nordman kirjoitti...

Mari, hyvä se on että äänestää. Itse en näe sitä ollenkaan turhana.

M'man kirjoitti...

Toivottavasti saat unta nukuttua takaisin - vasymykseen tsemppia. Ja olethan oikeassa sanoessasi, etta pianhan ne yot tasaantuvat. Se auttaa julmetusti pienen lapsen kanssa valvoessa. ;)

Mukavaa viikkoa sinulle!

Rouva Nordman kirjoitti...

M'man,kyllä päiväunoset auttavat. Mukavaa viikkoa ja kiitos :)