lauantai 25. lokakuuta 2008

Muuminostalgiaa

Esikoinen on mummun kanssa mökillä, joten siivosin (!) hänen huoneensa ja voi, mitä ihanaa löysin! Ruotsinkielisen Muumi-puuhalehden. Taisin ostaa sen hänelle (kovan kinuamisen jälkeen) kirpputorilta aikoja sitten, mutta en ole tullut sitä kurkanneeksi ennen kuin nyt.
Tällaisina minä muistan lapsuuteni muumit.
Muumi ja vaarallinen juhannus on nyt uudelleenjulkaistu dvd:nä ja siinä seikkailevat juuri nämä huopaiset muumihahmot. Tekee kovasti mieli ostaa se lapsille (kummallekohan se oikeasti tulisi lapsille vai äidille?).

12 kommenttia:

Virkattu lintu kirjoitti...

Minäkin muistan nuo muumit :) Ihania ovat... Niitä olisikin kiva katsella taas! Muumikirjojakin haluaisin taas lukea pitkästä aikaa. Kesällä kävimme täällä Tampereella pääkirjasto Metson alakerrassa Muumilaaksossa, taas kerran... Kannattaa vierailla joskus, jos ette ole vielä käyneet :)

Kimmonkamera kirjoitti...

Taidan olla sen verran vanhempi, että minun muistoissani muumit muumit muistuttavat enemmän sinun aiemmassa postauksessasi esittelemääsi ihannemiestä. Nämä kuvissasi esiintyvät muumit ovat minulle liian "pehmoja".

Nämä muistoni pohjaavat muumikirjoihin, jotka Tove Jansson itse kuvitti. Siksi ne ovat erilaisia kuin nuo uudet muumit.

Mari kirjoitti...

Olen liiaksi tottunut telkkarin piirrettyihin muumeihin. Nuokin on kyllä söpöjä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuttuja ovat minullekkin nuo muumit :) Kiitos vierailusta. Tulin kurkistamaan mitä tänne kuuluu.

Anonyymi kirjoitti...

Sinun sivullesi sentään pääsee!
Oletpa aarteen löytänyt, ihania kuvia. Minäkin muistan muumit ihan lapsuudestani. Silloin lehti oli sellainen kapea, leveä ja kuvat piirrettyjä, mustavalkoisia. Muistaakseni piirrokset vain ääriviivoina.

Rouva Nordman kirjoitti...

Paperisydän, olemme jo kolmena kesänä tehneet Tampereen reissun. Saavumme iltapäivällä Tampereelle ja menemme hotelliin yöksi. Seuraava päivä menee Särkänniemessä. Reissu on esikoisen kesälomaa... Metson alakerran Muumilaakson olen nähnyt vain televisiosta tai lehdistä, mutta toivottavasti pääsemme sinne pian :)

Kimmo, hauska vertaus :) Minä olen myös nähnyt niitä alkuperäisiä muumeja. Ne ovat paljon särmikkäämpiä, kuin uudemmat versiot. Alunperinhän muumit olivat aikuisille suunnattuja pilapiirroksia, joita oli sanomalehdessä.

Mari, kyllä telkkarin muumitkin hienoja ovat, mutta enemmän pidän vanhemmista versioista.

Mardemoomika, kiva, kun kurkkasit.

Leijonainen, minä olen myös nähnyt kuvailemiasi muumeja. Ne olivat hyvin pelkistettyjä ja muumien lisäksi hahmoja oli vaikka kuinka paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Lapset - mikä ihana tekosyy! :)

Rouva Nordman kirjoitti...

Minun, totta! Mies etenkin ottaa ilon irti kaikista lasten varjolla tehtävistä asioista :)

Jantiina kirjoitti...

Todella ihania muumeja! Kun omat lapseni olivat pieniä, en jostakin syystä (!?) muumeja heidän kanssaan katsellut, kummilapselle olen kyllä ostanut kirjoja. Noita voi kyllä katsella ihan omaksi ilokseen ;)

Rouva Nordman kirjoitti...

Jantiina, minä pidän juuri nimenomaan noista muumeista, ovat minun lapsuuttani :)

Tiukunen kirjoitti...

Huopamuumit ovat ihania. <3

Kävin itse katsomassa tuon Muumit ja vaaralinnen juhannus- leffan kesällä elokuvateatterissa ja sen hankinta DVD:nä taitaa olla itselläkin edessä lähiaikoina. :)

Rouva Nordman kirjoitti...

Tiukunen, voi vitsi, Vaarallinen juhannus oli varmaan huippu elokuvateatterissa katsottuna!