perjantai 24. lokakuuta 2008

Martta

Mitäköhän ajattelin, kun menin tuon Elle-lehden tilaamaan? Olin kai innostunut, kun sitä alettiin julkaista suomeksi. Oikeasti en edes ymmärrä muotia enkä ole siitä niin kiinnostunutkaan...
Olen varmaan liian syvällinen ja älykäs tällaisen lehden lukijaksi (toinen vaihtoehto on, että olen liian laiska ottamaan muotiasioista selvää ja liian lihava mahtumaan muodinmukaisiin vaatteisiin).

Statistiikkaa Elle-lehdestä:
Lokakuun numerossa on 155 sivua.
Niistä on:
Mainoksia 45 sivua.
Juttuja, joihin on koottu uutuuksia hintoineen (eli nämäkin ovat oikeasti mainoksia) 15 sivua.
Sisällysluettelo, yhteystiedot ym. 5 sivua.

Lisäksi on osasivun kokoisia mainoksia ja muotijuttuja, joissa yhdellä sivulla on yksi "taiteellisesti esitelty" asukokonaisuus.

Oikeaa luettavaa on todella vähän.

Siksi olenkin iloinen, kun postiluukusta kolahtaa tämä:
...vaikka mies aina huutaakin: "Hei, posti toi taas sun marttalehden."

17 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Marie Claire oli aika kiinnostava ja särmikäskin lehti, kun sitä joskus ostelin. Ja siinä ainakin oli luettavaa upeiden kuvien lisäksi.

Rita A kirjoitti...

Jos tilaisin jonkin naistenlehden ehkä se olisi tuo marttalehtesi :) Kampaajalla luen Annaa.

Marie Claire tai Elle - mahdollisesti ranskaksi. Äh, ei sittenkään, lehtiä on nykyään ihan LIIKAAAA... Mieluummin jotain asiallista asiaa kuin mainossivujen selaamista jotta löytäisi asian sieltä seasta.

Anonyymi kirjoitti...

Mä tilaan lehtiä vain kuvien takia, en koskaan tekstien. Ei niissä kuitenkaan ole fiksua luettavaa. Visuaalinen ilme ratkaisee.
Tällä hetkellä mulle tulee Divaani-sisustuslehti. Ostan kaupasta Sisustaja lehteä. Se on laadukas. Itse asiassa mun piti hakea lehteen freelancer toimittajaksi, mutta hakuaika ei pitänytkään paikkansa ja en ehtinyt kisaan mukaan. Ja tolla lauseella en väitä että tekstin taso olisi sitten parantunut... :) osaan nauraa itselleni :)

Tanja kirjoitti...

:D Mulle kävi samoin Olivia -lehden kanssa. Onneksi tulee vain 4 numeroa... siinäkin neljä liikaa *huokaus*

Rouva Nordman kirjoitti...

Helena S. ja Rita, olen lukenut joskus Marie Clairea ja muistan, että ihan pidinkin siitä. Ongelma on se, että ransakan kieleni on aika ruosteessa. Ymmärrän sanan sieltä toisen täältä, mutta kokonaisia lauseita vain harvoin :(

Paula,nuorempana tykkäsin enemmän kuvien katsomisesta, nyt haluan lukeakin lehdistä jotain. Olisi kyllä hienoa kirjoittaa freelancerina johonkin inspiroivaan lehteen...

Tanya, mulle Olivia on vieras, vaikka kaikki mahdolliset lehdet aina koluankin läpi. Et ilmeisesti suosittele :)

Merruli kirjoitti...

Minä olen melkoinen lehtien, etenkin sisustussellaisten (eniten ruotsalaisien) kuluttaja. Kuvien selailusta taitaa oikeastaan siinä olla kyse.
Kodin kuvalehden saan kierrätettynä ystävältä ja siinä on todella oikeaa luettavaa. Kotivinkki on tullut kotiinkannettuna ilmeisesti liian pitkään, koska en enää jaksa lukea siitä kuin pakinat -pitänee peruuttaa tilaus.

Rouva Nordman kirjoitti...

Merruli, Kodin Kuvalehti on mielestäni hyvä. Onko Kotivinkki se, missä Roope Lipasti kirjoittaa kolumnia? Lipastin kolumnit ovat huippuhauskoja.

Elina kirjoitti...

Marttalehti suosiossa täälläkin :). Kesäksi keskeytin tilauksen, mutta talven lähestyessä täytyy vissiin laittaa tilaus taas vetämään.

Rouva Nordman kirjoitti...

Elina, muista lehdistä olen pihistänyt ja peruutellut tilauksia, mutta marttalehdestäni en luovu!

Anonyymi kirjoitti...

Marttalehti on paras, minullekin tulee se. Ja muutama sisustus- ja tietysti gourmet-lehti. Pidä hyvä ihminen kiinni siitä ensimmäisestä käsityksestä, että olet liian syvällinen ja älykäs tilataksesi Elleä et laiska etkä liian lihava!

Rouva Nordman kirjoitti...

Krisu, marttalehti on paras :) meille tulee myös Glorian Ruoka ja viini ja siitä tykkäillään miehen kanssa kovasti, vaikka ei reseptejä kauheasti olla kokeiltukaan.

M'man kirjoitti...

Martta lehden... hih. Hauska mies ;)

Ja mina osun aivan nappiin joka kaohdan kanssa tuossa Ellesta puhuessasi. Jotenkin niin pintaliitoa, taynna mainoksia, ettan voi pitaa - tai muistakaan tuollaisista samantyyppisista.

Kodinkuvalehden ottaisin ihan milloin vaan ;)

Mukavia lukuhektia siis!

Rouva Nordman kirjoitti...

M'man, on kivaa, kun löytää suuresta lehtitarjonnasta sen oman suosikin (sitäpaitsi mies lukee salaa marttalehteäni vessassa ollessaan).

Marja kirjoitti...

Mieluummin minäkin luen tuota jälkimmäistä kuin ensimmäistä.

Vaikka vaatteet ovatkin hyvin lähellä sydäntä, ei noista nuorempien muotilehdistä irtoa mitään. Outoja vaatteita, kummallisia asentoja malleilla. Parhaat muotikuvat löytyy Gloria-lehdestä, vaikka sen suomisima bisnestyyli on kaukana minusta. Ja ulkomaisista ihanin on Lula, tuo vaikeasti saatava kaksisataasivuinen ihanuus.

Rouva Nordman kirjoitti...

Ilona, minä tykkään Gloriasta, vaikka en tällä hetkellä sitä tilaakaan. Lula on minulle ihan vieras lehti, täytyykin ottaa siitä selvää, kun joskus pääsen reissun päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Olivia on upea lehti. Paljon kiinnostavaa luettavaa joka kerta. Itkisin, jos se lopetettaisiin. Muissa naistenlehdissä pyörii aina samat aiheet, mutta Olivia onnistuu löytämään tuoreita aiheita ja tuoreita näkökulmia. Tottakai siinä on mainoksia, niillä kaikki lehdet elävät, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin Ellessä, jonka jutuista suurin osa on myös muualla tuotettuja. Kuulin syksyllä, että suomalaisista lehdistä (ei sanomalehdet) n. 50-80% olisi jo muualla tuotettua materiaalia. Aika hurjat lukemat. Kääntäjillä riittää töitä. Toivottavasti saadaan kuitenkin kotimainen taso elossa ja mielellään nostettua.

Rouva Nordman kirjoitti...

Kerli, Oliviaa en olekaan vielä lukenut, joku muukin on sitä kehunut. Ellen jutut tosiaan ovat muiden maiden Ellejen toimitusten tekemiä ja suomeksi käännettyjä -ja sen huomaa. Ei kolahda.. Täytyykin seuraavaksi napata Olivia ja tutustua siihen.