maanantai 4. tammikuuta 2010

Basilika-kana-sitruuna-pasta


Näin kaupassa basilikamarinoitua kanaa ja minulle iski välitön inspiraatio. Basilika on lempiyrttini. Päätin kokeilla basilika-kana-sitruuna-pastan tekemistä.

Minulla oli aineksina:
basilikamarinoitua kanaa
basilika-ruukku
sitruunan kuorta noin ruokalusikallinen
puolikkaan sitruunan mehu
puolikas pienestä punasipulista
mustapippuria
oliiviöljyä

Paistoin kanat pannulla kypsäksi, sitten lisäsin punasipulin hautumaan pannulle. Sen jälkeen riivin basilikan lehdet lämpenemään pannulle. Otin pannun pois liedeltä ja raastoin joukkoon sitruunan kuorta (muista pestä sitruuna juuresharjan kanssa ennen raastamista). Lopuksi puristin pannulle puolen sitruunan mehut, rouhin mustapippuria ja lisäsin oliiviöljyä lorauksen.

Tagliatelle-pasta oli kiehumassa samalla, kun paistoin muut ainekset pannulla. Keitä pasta ohjeen mukaan ja kääntele se varovasti muiden aineksien joukkoon. Anna maustua hetken.

Minä teen yleensä tagliatellelle kermaisen kastikkeen, joten tällä tavalla valmistettu ruoka oli meillä jotain uutta. Pastasta tuli mielestäni hienostuneen makuista. Jos sille kaipaa kastiketta, sekaan voi sulattaa hieman juustoa. Myös sienet sopivat tähän ruokaan hyvin. Itse nautin siitä, miten hyvältä ja aromikkaalta basilika maistui, kun sen maku ei peittynyt muiden raaka-aineiden alle.

(Kuva ei valitettavasti tee oikeutta tälle ruualle, mutta se ei ole ruuan vika. Syytän kuvaajaa.)

10 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa.
Tein tänään myös tagliatelle-pastalle kalkkuna-herkkusienikastikkeen.

Kutri kirjoitti...

No niin, täällä on nyt kokonainen ruokakunta sipulinvihaajia ja tossa on tota punasipulia... Toimisiko se ilman sitä? Josko laittais niitä sieniä tilalle? (Voi hyvä tavaton että mä olen tosissani yrittänyt opetella syömään sipulia, mutta toistaiseksi tuloksetta, vain purjo ja valkosipuli menee kevyesti ja iloisesti alas _eikä_närästä_ kuten kaikki muut sipulit)

Rouva Nordman kirjoitti...

Arleena, teillä on ollut hyvää ruokaa :)

Kutri, ihan varmasti toimii ilman sipulia ja voihan punasipulin korvata pienellä pätkällä purjoa, jos se kelpaa. Minä lykkään lähes joka ruokaan sipulia, se on minun herkkuani :)

Minnuli kirjoitti...

Basilika on myös lempiyrttini ja pasta lempiruokani. Poiketessamme joulukuussa Italiassa, saimme niin hyvää sienipastaa, että olemme yrittäneet tyttäreni kanssa tehdä vastaavaa. Ei ole vielä onnistunut. Tätä sitruunaista reseptiä aion ehdottomasti kokeilla.

Rita A kirjoitti...

Kiva resepti, ihan italialainen :)

Mari kirjoitti...

Voi namimaiskis! :)

Rouva Nordman kirjoitti...

Minnuli, muistankin Italian kuviasi. Itse en ole vielä ollut Italiassa. Siellä on varmasti mahtavaa ruokaa!

Rita, no sitä tavoittelin, vaikka en mikään italialaisen ruokakulttuurin asiantuntija olekaan :)

MarikaT. No sellaista juuri :)

Hety kirjoitti...

Ai nam, kuinka raikkaan ja herkullisen kuuloista jouluruokien jälkeen!

Joana kirjoitti...

Lurpsista!
Tuore basilika on täälläkin ihan ykkönen (ja rakuuna kakkonen, ja mustapippuri ja sipuli ja...)! Tulisipa pitkä ja helteinen kesä, niin täydellistä basilikaa saisi ihan omastakin yrttimaasta! Voih, tulisipa edes se kesä!

Rouva Nordman kirjoitti...

Hety, pasta oli kyllä ihanan kevyttä ja raikasta! Nam.

Hiiriemo, edellinen kotimme oli sellainen akvaario, että siellä kasvoi basilika ja saimme jopa kasvatettua paprikaa ihan ikkunalaudalla. Kesät olivat siinä keskustan kerrostalokodissa tuskaisen kuumat, joten ikävä ei ole muita kuin ikkunalaudan rehottavia yrttejä :)