maanantai 27. huhtikuuta 2009

Maanantain maistuva ruoka

Tänään meillä oli yksinkertaista ja halpaa kotiruokaa, nakkikeittoa. Laskin, että kattilallisen hinnaksi tuli noin 3,8 euroa ja meidän perheemme (2 aikuista, yksi 8-v. lapsi) syö tästä kaksi kertaa. (Ilman persiljaa hinnaksi tulee n.3 euroa.)
Vauva ei syö vielä nakkikeittoa, mutta samalla vaivalla tuli keitettyä perunoita ja porkkanoita vauvan soseitakin varten. Keiton lopun voi myös pakastaa.

Nakkikeittoon tarvitaan:
-8 perunaa
-2 porkkanaa
-paketti nakkeja (esim. Popsin kevytnakkeja)
-2 pussia keittojuureksia (pakaste)
-2 lihaliemikuutiota
-1 laakerinlehti
-n. 1,5 litraa vettä
-persiljaa

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Laita ne kiehumaan veteen. Lisää veteen lihaliemikuutiot ja laakerinlehti. Paloittele nakit. Jos haluat nakkeihin paistopintaa, paista kevyesti pannulla. Veden kiehuessa lisää keittojuurekset ja nakit. Anna keiton kiehua kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Poista laakerinlehti. Tarjoa persiljan kanssa.
Keiton kanssa sopii myös ruisleipä. Helppoa, hyvää, huokeaa ja täyttävää.

7 kommenttia:

Olivieno kirjoitti...

Kyllä minulle kelpaisi! KERRAN olen tehnyt nakkikeittoa, lapset hurras jippii mutta kolmantena päivänä sitä oli vieläkin ja ei kai kukaan enää kolmantena sitä himoitte ja lapsetkin jo parkuivat että ei KAI ole sitä nakkisoppaa...

Katilein kirjoitti...

Hih hih :) Meillä laitettiin loppu keitto pakkaseen, niin voi sitten joku toinen kerta syödä :)

Ei meilläkään muuten ole nakkikeittoa pahemmin tehty, siksi laitoin ohjeen tänne, kun se oli niin yllättävän helppotöinen.

Tiedän, että perunat hiukan kärsivät pakastamisesta, mutta joku päivä kun on kiire ja kauhea nälkä, on ihanaa kaivella keittoa pakkasesta!

Ps. Syövätkö lapsesi edelleen nakkikeittoa?

Rita kirjoitti...

Kunnollista edullista maukasta kotiruokaa. Ihan tulee lapsuus mieleen :) EIköhän nakkikeittosi kirjaudu teidän tytön lapsuusmuistoihin. Kiva resepti. Tuota voisin vaikka tehdä joku päivä.

violet kirjoitti...

Teen aina välillä. HElppoa, nopeaa ja halpaa. Kyllä vaan, kiitos muistutuksesta.

Tuula kirjoitti...

Kurkkimassa kuulumisia :)
Juuri olinkin pähkäilemässä, että mitä ihmettä sitä taas laittaisi ruuaksi. Nyt tiedän ;)

navettakissa kirjoitti...

Nakkisoppaa! =) Ihanaa, mun alkoi heti tehdä mieli! Muutenkin tykkään keitoista, ne on jotenkin niin kotoisia ja yleensä maistuvat vielä paremmalta seuraavana päivänä lämmitettynä.

Olivieno kirjoitti...

Tietysti olisi pitänyt pakastaa. Kyllä lapset ovat hoidossa syöneet, mutta kotona ei ole ollut. Mutta voisihan sitä taas kokeilla, viisastuneena.