torstai 12. helmikuuta 2009

Epäköyhää epälaihdutusruokaa

Meidän huushollissa on ollut tapana, että viikonloppuisin voi välillä syödä paremmin ja kalliimmin ja yleensä sunnuntaina voi ruokajuomana olla viiniä. Tänään olin niin hyvällä tuulella, että omaksikin yllätyksekseni ostin kaupasta pihvejä (en ole oikein punaisen lihan ystävä) ja kun lihatiskillä sain paperiin käärityt pihvit käteeni, hinta hieman hirvitti. "Onpas kallista", ajattelin ja koska pihvit joka tapauksessa olivat jo maksaneet aika paljon, ajattelin että ihan hyvin voin sitten hakea viiniäkin (naisen logiikkani on saumatonta).

Eilisestä jääneet keitetyt perunat olivat jääkaapissa jalostuneet mitä parhaimmiksi tuleviksi paistinperunoiksi, joten pihvi sai seurakseen niitä. Perunat paistettiin nokareessa voita ja tilkassa oliiviöljyä, joissa oli aluksi kuullotettu hieman currya. Seuraksi sopi hyvin parsa sekä kaupasta ostamani valmisjuustokastike (olen juustolakossa, mutta pakko oli hiukan huijata). Juustokastike on Valion Violaa ja yllättävän kelvon makuista valmiskastikkeeksi, sopivan mietoa. Viini on reilun kaupan argentiinalaista Alta Gloriaa (2007), jonka ostin koska sitä kuvailtiin kirsikkaiseksi ja häränlihan kanssa yhteensopivaksi. Viini on kerrassaan oivan makuista pihvin seurana ja varmaan muutenkin. Mies oli tietysti hyvillään ostoksistani, koska normaalisti minä haluan tehdä kasvisruokaa ja viiniä en osta oikein ikinä.

Halusin herkutella ja skoolata, koska oloni on jo paljon parempi. Kun minulle tulee flunssa olen muutaman päivän aivan pois pelistä ja sitten koen ikään kuin ihmeparantumisen, niin kuin nytkin. Halusin myös juhlia sitä, että vaikka mies on nyt vuorostaan kipeä, hänen makuaistinsa on kunnossa. Suurin syy iloon on kuitenkin se, että aiemmin esittämäni hyväntekeväisyyshaaste onnistui mainiosti! Lajittelen ja pakkaan tavaroita ja sukkia tämän illan ja huomenna kerron blogissani mukavasta "tuloksesta". Kiitos jo etukäteen kaikille osallistumisesta ja hengessä mukana olemisesta ♥
(Kuriositeettina pakko kertoa, että ylemmässä kuvassa oleva vesilasi on Villeroy & Bochin mallistoa. En aiemmin edes tiennyt, että kyseinen firma tekee laseja. Olen saanut ne Luxemburgissa asuvalta ystävältäni. Terveisiä sinne maailmalle ystäväiseni, jos huomaat tämän.)

16 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

No pitäähän hyvän pihvin seurana olla hyvää viiniä - menis muuten ihan hukkaan :) Eli mun logiikalla oisin kanssa ostanut sitä viiniä kalliimpien pihvien seuraksi :) Nami, aterianne näyttää tosi hyvälle!
Skool parantumiselle ja ihanaa, että hyväntekeväisyysprojektisi on onnistunut!

Anonyymi kirjoitti...

Skool parantumisellesi!!

navettakissa kirjoitti...

Skool täältäkin! Voi Katilein, sä teet asioita juuri niinkuin naisen logiikalla pitääkin tehdä! :D Tää oli tosi mainio juttu (paitsi että tuli kauhee nälkä ja alkoi tehä mieli punkkua).. :) Meillä on viiniä usein pe- tai la-illan aterialla (joka on myös vähän "parempi" kuin arkena), mutta tällä viikolla oli epäköyhä epälaihispäivä tiistaina. Syötiin blinejä, mätiä ja punasipulia smetanan kera ja juotiin viiniä.. Ihanaa "Fuck the diet" -meininkiä! ;) Ja tuntui kuin olisin viettänyt miniviikonlopun keskellä viikkoa! Ihanan rentouttavaa..

magi kirjoitti...

Oi jospa oisin saanut olla mukana!

Elina kirjoitti...

Aah, viiniä ruuan kanssa. Pitäisikin ostaa... Mies varmaan riemastuisi pihveistäkin ;)

Kuriositeettina tieto, että ainakin Kodin1 myy Villeroy&Bochin laseja. Itse ostin sieltä joku vuosi sitten puna- ja valkoviinilasit. Samanlaisia (tai näyttivät samalta) oli muuten nyt ihan uusimmassa mainoksessa. Haikailen niitä nimittäin lisää, täysi tusina molempia olisi hyvä olla olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Olet käsittänyt asiat ihan oikein;
elämä on nauttimista varten.

Peanut kirjoitti...

Hähhähhää! Sinut on haastettu, löydät haasteen blogistani :)

Piritta kirjoitti...

Minä nostin jo illalla maljan tervehtymisellesi :) Tiedän tuon logiikan, se on pettämätön. Jos kerran rahaa menee liikaa, ei ole oikeastaan väliä kuinka paljon liikaa. Ja luulenpa että ilman tuota viiniä pihvien hinta olisi voinut ruokailun jälkeen alkaa harmittamaan :)

Solen kirjoitti...

Heippa,
Kiitos taannoisesta kommentoinnistasi. Sen jälkeen jotenkin hukkasin blogisi, mutta, jee!, löysin sen uudestaan! Nyt pidän huolta, ettei se huku enää uudestaa, sen verran mukava tekstejäsi ja kuviasi on lueskella ja katsella :)

Rita A kirjoitti...

Hyvin eläydyin logiikkaasi. Tottahan kalliin hienon lihan seuraksi pitää viiniä hankkia ja muut tykötarpeet. Vaateputiikista juhlava leninki ja pitkät hansikkaat jotta osoitetaan sopivaa kunnioitusta fiinimpää ateriaa kohtaan :)

Rouva Nordman kirjoitti...

MaaMaa ja Paula Skool! MaaMaa, ruoka oli hyvää, vaikka koko pihviä en jaksanutkaan.

Navettakissa, hieno uusi profiilikuva! Onneksi olen tajunnut, mitä logiikka tarkoittaa :) Teidän tiistainne kuulostaa ihanalta, joku kerta meilläkin pidetään fuck the diet- tiistai, kiitos vinkistä!

Magi, no vieraat olisikin olleet kivoja, tuollaista ruokaa olisi ollut kiva tarjoilla.

Elina, minä olen ihan pihalla noista V&B-jutuista, joten kiitos tiedosta! Nuo lasit minulla on ollut jo monta vuotta.

Hannelen paratiisi, no niin just! Hyvä, että ymmärsin jo nyt.

Peanut, kiitos haasteesta, mutta en oikein tiedä, mitä siihen vastaisin, kun en taaskaan enää syö makeaa (raskaushan teki sen, että minusta tuli karkkihirmu). Maraboun suklaa maistuu kyllä, se jossa on pähkylöitä.

Tirlitta, jee sinäkin osaat logiikkaa :)

Solen, kiva kun tulit tänne niin minäkin löydän taas sinun hienoon blogiisi! (Itse asiassa tarkemmin katsottuna minulla onkin blogisi kirjanmerkeissä.)

Rita, sinä osaat näköjään logiikkaa vielä paremmin! Miksi mä en tajunnut tota pukeutumisjuttua!!! Uusi leninki olisi myös pitänyt hankkia (vähänkö mokasin :)

Katja Tanskanen kirjoitti...

Rakastan parsaa ja pottuja!

Pihvitkin maistuvat, vaikken saisi niitä syödä.

Onneksi luvattomiakin asioita voi tehdä, kun vain päättää niin, hih.

Kiva, että olet taas täydessä vauhdissa :)

Anonyymi kirjoitti...

Mites vauhti-Katilein olisi huomenna kahvikonjakit? Mä menen huomenna kaupungille.

Rouva Nordman kirjoitti...

Katja Tanskanen, parsakaali on minun lemppariani. Koko perhe tykkää siitä ja syömme sitä paljon. Ihan en ole niin vauhdissa, kuin voisi, mutta melkein :)

Paula, olisi kiva nähdä. Konjakkia en osaa juoda, mutta kahvi-liköörihömpsy vois olla hauska pakkaspäivän piristys. Soittelen.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kannattaakin herkutella, kun elämä taas voittaa. Toivottavasti tämä toimi miehellekin hyvänä ennaltaehkäisijänä, ettei tule niin kenkkua flunssaa.

Hyvää viikonloppua ja etenkin HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

Rouva Nordman kirjoitti...

Uuna, kiitos toivotuksesta! Ihanaa ystävänpäivää teillekin. Hyvästä ennaltaehkäisystä huolimatta mies on nyt todella veto pois. Toivottavasti toipuu pian!