torstai 23. heinäkuuta 2009

Pihalla

Tänään olen kierrellyt ympäri vanhaa Raumaa ja nautiskellut kotikaupungistani. Suurin osa vanhan Rauman rakennuksista on peräisin 1700- ja 1800-luvuilta. Entisaikoina pidettiin huolta vain talojen julkisivuista. Ihmiset saattoivat esimerkiksi maalauttaa ja koristella vain talon julkisivun sisäpihan puoleisen seinän jäädessä huonommalle huomiolle. Sama pätee edelleenkin.

Mielestäni näissä kuvissa on silti erilaista nostalgiaa, kuin niissä, joissa kuvataan aiempien vuosisatojen tyylipiirteitä. Kovin kaunis on tämäkin maisema rosoisuudessaan. Minusta on kiehtovaa kurkkia vanhan Rauman sisäpihoja - niitä jotka ovat suuria -ja yleensä suurelle yleisölle suljettuja. Nämä maisemat johdattelevat Galleria Keinuun, josta aiemmin jo kerroinkin. Aihe kiinnosti erästä lukijaani, joten myöhemmin on luvassa lisää juttua kiinnostavasta kohteesta.


4 kommenttia:

Katja Tanskanen kirjoitti...

Rakastan vanhaa Raumaa! Olen vain kerran käynyt siellä, mutta se sai minut harkitsemaan jopa muuttoa Raumalle.

Näin lapsena Venäjällä paljon sellaisia taloja, joissa pelkästään julkisivu oli maalattu; kylläkin todella kauniisti ja koristeellisesti.

Rosoiset maisemat ovat myös kiehtovia. Sisäpihat kertovat monta tarinaa. Ihania kuvia!

Syysleimu kirjoitti...

Voi Rauma, olet aina niin ihana. Lisäkuvia toivotaan!!!

Peanut kirjoitti...

Olen lisäkuvien kannalla :) Joskus muinoin eräs poikaystäväni kanssa kävimme usein Raumalla muuten vaan, kun siellä on niin kaunista.

Rouva Nordman kirjoitti...

Media, kiitos kuvakehuista, olin itsekin tyytyväinen näihin otoksiini. Vanha Rauma on viehättävä ja siellä olisi kivaa asua.

Luulen, että tuo paraatipuolen koristelu on ihan yleismaailmallinen ilmiö, minäkin muistelisin matkoillani nähneeni sellaista.

Syysleimu, lisää kuvia on luvassa :)

Peanut, matkallanne olikin ihana syy! Samasta syystä minä olen käynyt Naantalissa.