tiistai 5. toukokuuta 2009

Vaihtoehto isoäidinneliöille

Violet kyseli minulta edellisen kirjoitukseni kommenttilaatikossa, josko voisin antaa ohjeen japanilaisten neliöiden yhteenvirkkaamiselle (kts. edellinen postaus). Päätin nyt laittaa koko ohjeen tähän, jos joku vaikka innostuu virkkailemaan neliöistä jotain kivaa (klik-klik).

Ylemmässä kuvassa oikealla on sivu siitä kohtaa kirjaa, jossa neliöistä tehtyä peittoa esitellään. Vasemmalla on minun väkerrykseni. Kovin on väkerrykseni ryppyisen ja sotkuisen näköinen, kun en ole sitä vielä yhtään höyryttänyt, prässäillyt tai muutenkaan siistinyt. Peiton alku tunki kuvaan väkisin, joten olkoon nyt tuossa vaikka nukkavierulta näyttääkin.

4 kommenttia:

violet kirjoitti...

Kiitän tästä..mutta tiäks...mää en tajua tuosta yhtään mitään.
Tässä nähdään taas etten kerta kaikkiaan hahmota tämän tyyppisiä ohjeita. Pitäisi tulla istumaan viereesi ja sitten näyttäisit.
Kiitos kummiskin jos tämä aukeaisi väkisin kokeilemalla ja kovasti kiroillen.

Hilja kirjoitti...

Kauniit värit on ainakin sun tulevassa peitossa.
Mäkin yritin tota kaaviota katsella, onko se silleen että ne neliöt virkataan ensin valmiiksi ja sitten vasta lopuksi ne kaikki yhdistetään virkkaamalla?
(Siis ettei aloiteta uutta neliötä suoraan vanhan kylkeen?)

Merruli kirjoitti...

Hurjan kaunis peitto sinulla työn alla.
Edellisen virkkuupeiton tein kuopusta odottaessa. Vaikka odotusmeininkiä ei nyt olekaan, peitonvirkkaaminen kovasti houkuttaisi.

Katilein kirjoitti...

Näintosi paljon jälkikäteen täällä huutelen, että voin sielä yrittää selventää ohjetta tänne, kunhan saan aikaiseksi.

Hilja, ensin virkataan aka neliö kokonaan ja sitten toinen niin pitkälle, että ollaan viimeisen kerroksen kaarissa. Niiden kaarien avulla neliöt virkataan toisiinsa.

Merruli, kiitos! Virkkaaminen on ihanan terapeuttista.