lauantai 9. toukokuuta 2009

Kulttuurikierros kaupungilla

Tänään täällä satoi. Aluksi ajattelin, että olen koko päivän sisällä, mutta sitten päätinkin kiskaista saappaat jalkaan, tyttären mukaan ja painua kaupungille. Mietin, että olisi kyllä hienoa, jos olisi olemassa kumisaappaita, jotka olisivat naiselliset ja joissa olisi korko... Sateenvarjot heiluen kuljimme vanhaan Raumaan. Siellä oli tänään Art Hauenguanon tempaus. Art Hauenguano on idyllisten putiikkien yhteenliittymä ja vuosittain ensimmäisen adventin sekä äitienpäivän aattoina kaikki kohteet ovat auki. Tarjolla on taidetta, antiikkia, herkkuja ja monipuolista taidekäsityötä. Avoinna olevat kohteet oli helppoa bongata keltaisista lipuista.Kävimme Rauman Taidegraafikoiden työhuoneella. Meidät toivotettiin sydämellisesti tervetulleiksi. Työhuoneelle on kiva mennä, koska tunnelma on ystävällinen ja välitön myös meille, jotka emme juuri tänään olleet potentiaalisia asiakkaita. Työhuoneella myytävä grafiikka on minusta varsin kohtuullisen hintaista ja silloin tällöin olen ostanut lahjoja täältä. Työhuoneen ollessa auki, paikalla on aina joku taiteilijoista. Heidän kanssaan on mukava jutella. Työhuone on osoitteessa Kuninkaankatu 44, mutta sisäänkäynti on Itäkatu 4:ssä, sisäpihan puolelta.


Samassa pihapiirissä on Form Art, jossa myydään todella hienoja ja persoonallisia taidekäsitöitä. Oman äitini äitienpäivälahjan ostin täältä (turkoosit lasikorvakorut).Savipaja Elukka on Szilvia Vihriälän häkellyttävän viehättävä putiikki. Sieltä ostin miehen äidin äitienpäivälahjan (paksu keramiikkakissa).Kassakone ja sen alla oleva pöytä sopivat täydellisesti vanhan Rauman henkeen.Rauman taidemuseokin oli auki ja sisäänpääsy ei maksanut tänään mitään. Esillä oli muotokuvanäyttely, mutta minulle vierailun kohokohta olivat kuvan saappaat. Korollisia ja naisellisia kumisaappaita on siis olemassa!! Saappaat omistava neitokainen kertoi minulle ostaneensa saappaat kirpputorilta (nuori nainen ja hänen ystävänsä taisivat pitää minua hieman outona, kun pyysin saada luvan kuvata saappaita).Lopuksi kävimme Café Salissa välipalalla, jotta jaksaisimme tarpoa kotiin. Café Sali on suuren suosion saanut kahvila, joka sijaitsee torin laidalla.Näin kauniisti pakattuja lahjoja on kiva antaa. Kuvan paksu kissa menee miehen äidille, vihreässä pakkauksessa ovat äitini korvakorut ja Mantin Maailma-pakkauksessa on huovutettu sydän Iriksen isän äidille. Mantin Maailma on ihan mieletön liike, mutta siitä taidan tehdä ihan oman postauksen. Kyllä oli kiva retki ja kaikki taas ihan kävelymatkan päässä. Samalla tuin raumalaista käsityötä -ja sain ostettua äitienpäivälahjoja todella vähällä vaivalla.

14 kommenttia:

Annie kirjoitti...

Heh heh, saapasfetisisti. Minunkin on monta kertaa tehnyt mieli kuvata tyylikkäitä ihmisiä kadulla, mutta en ole kehdannut pyytää lupaa. Harvinaisen hienot kumisaappaat kyllä.

arleena kirjoitti...

Olipa mukava idea liikkeenharjoittajilta pitää ovet auki näyttävästi.
Vanha Rauma on jo itsessään näkemisen ja kokemisen arvoinen - aurinkoisella säällä erittäinkin.

Paula kirjoitti...

Ihana postaus ja ihana päivä sinulla!

Olipa sattuma, että näit samana päivänä ne korolliset kumisaappaat :) voisin itsekin kuvitella laittavani ne jalkaani.

Muuten vinkkinä sulle. Jos pidät jazzista, kannattaa liittyä Rauman Jazz ry:n jäseneksi. Jäsen kortilla saa mm. Cafe Salista -15% alennusta! Meillä on jo kortti, saimme sen eilisissä jameissa.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Katinkainen,

Korolliset saappaat näin jo ihan kaupassakin. Oiskohan ollu just viikko sitten Cittarissa..? Jollain vaaleanpunaisella kuviokuosilla.. Ja oli naiselliset :)

terv, Tiina

Hilja kirjoitti...

Tuolla Elukassa kävin viime syksynä kun olin Raumalla käymässä, oli kyllä sympaattinen paikka. Ne kissat oli ihania! Mantin maailmakin kuulostaa tutulta, luulenpa että kävin sielläkin ja ostin siskolle ketun lahjaksi.

Villikissa kirjoitti...

Oi, ihania kuvia!Olen yhden kerran käynyt Raumalla(viime kesänä).Oltiin yksi yö jossain hotellissa, mikä sijaitsi lähellä vanhaa Raumaa.Siellä oli kiva käydä kävelemässä ja ihailemassa vanhoja puutaloja.
Itsekkin olen haeskellut kauniita kumisaappaita, mutta ainakaan vielä ei ole tullut vastaan.Nuo kuvaamasi on tosi ihanat:)

Rita kirjoitti...

Heti kun aloin lukea juttuasi muistin että sain viime kesänä äidiltä korolliset kumisaappaat jotka ovat jääneet hänelle liian pieniksi. Minulla ei ole ollut käyttöä koska käytän tavallisia korottomia kumppareita lenkeilläni. - Pitää muistaa kuvata ne korolliset joskus blogiin :)

Ihanan näköinen tuo ekan kuvan katunäkymä, vaikka katukiveys taitaakin olla hankala kävellä.

Elina kirjoitti...

Ihania pieniä putiikkeja siellä teillä :) Täällä ei ole mitään vastaavaa, kun kaikki kauniit vanhat puurakennukset on purettu joskus 50-60-luvuilla. En myöskään koskaan ole käynyt Raumalla, mutta ehkä pitäisi poiketa :)

MaaMaa kirjoitti...

Ihania lahjoja äideille!
Myöhästyneet äitienpäivä-toivotukset myös sinulle!
Äiti on maailman ihanin sana; omaani on kova ikävä.

Onneksi maailma on pullollaan ihania äitejä, ...ja siskoja, ja ystävättäriä ... ja noita poikia ... mutta se on jo juttu erikseen ;)

Mukavaa viikonalkua!

Taika kirjoitti...

Rakastan vanhaa Raumaa!

Olen käynyt siellä kerran mutta tulen toistekin.

Ihana paksu kissa:)

Kukalliset ja muut kuviolliset kumpparit ovat myös jänniä. Näin kerran TV-ohjelman, jossa näytettiin kumppareita Venäjältä. Ne olivat uskomattoman hienoja ja naisellisia.

Sinulle on ystävän tunnustus blogissani♥

violet kirjoitti...

äidillä oli korolliset kumisaappaat parikymmentä vuotta sitten. Juoksi niillä fiinisti toimistolle sateessa kuin satessa:-)

Olivieno kirjoitti...

Jotain piti sanoa.. mutta unehtui.. palaan...

kirlah kirjoitti...

No on minullakin korolliset kumisaappaat, valkoiset, niissä on musta korko. Nyt en vain ole moneen vuoteen enää niitä pitänyt, täällä maalla on enemmän käyttöä tavallisilla.

Katilein kirjoitti...

Annie, ehkä vähän :) :)

Arleena, täällä on paljonkin tuon kaltaisia tapahtumia ja minä tykkään kovasti!!

Paula, Kiitos! Jazz ry onkin ihan tuttu, vaikka en vielä olekaan liittynyt. Aika hyvä alennusprosentti!!

Tiina, oho! Täytyykin pitää silmät auki kaupoissa!

Hilja, Elukan ja Mantin maailman pitäjät ovat molemmat tuttujani ja ihanan mukavia ja luovia ihmisiä!!

Villikissa, Rauma on kyllä kiva paikka, kumpa vain raumalaisetkin ymmärtäisivät sen... Sitten kun seuraavaksi tulet tänne, voin lähteä oppaaksi :)

Rita, olispa mullakin korolliset kumpparit!! Vanhassa Raumassa ei ole kiva kävellä esim. korkokengillä, mutta kaikkeen tottuu :)

Elina, tervetuloa kaupunkilomailemaan tänne! Heti lupaudun oppaaksi :)

MaaMaa, kiitos sydämellisestä toivotuksesta ♥ Äiti suojelee sinua vieläkin, niin minä ajattelen.

Taika, nyt haluan venäläiset kumpparit!! Tule sinäkin uudelleen Raumalle! Jos haluat paikallista seuraa, tulen mielelläni kertomaan kaupungistani :) Kiitos tunnustuksesta!!

Violet, vau, miten fiini äiti!! Minäkin haluaisin. Ne korolliset.

Olivieno, meni pois mielestä.. tule sanomaan, kun palaa mieleen.

Kirlah, oi vau! Missä minun korolliset kumpparini mahtavat luurata..?