perjantai 13. helmikuuta 2009

Sukkasaalis ja vähän muutakin

Aiemmin blogissani esittelemäni hyväntekeväisyyshaaste onnistui yli odotusteni! Viimeisen kuukauden aikana minulle on sadellut suuri määrä pehmeitä paketteja. Sen lisäksi, että olen onnistunut voittamaan blogiarpajaisista vaikka mitä, minulle on myös tullut villasukkia. Haastenahan oli neuloa villasukkia, joita viedään muun muassa Pietarin lastenkoteihin, turvakoteihin ja sairaaloihin.

Haasteeseen osallistui seitsemän ihanaa bloggaajaa sekä minä itse, äitini ja siskoni. Lahjoituksena tuli sukkien lisäksi muutakin vaatetta. Suurin paketti, jonka mies kantoi postista painoi melkein 13 kiloa! Itse laitoin sukkien lisäksi matkaan aikamoisen kasan tyttöjen vaatteita. Pietariin lähtee myös aikuisten päällysvaatteita, lapasia, kintaita, käyttämättömiä rintaliivejä, pipoja, sukkia, kerhotossuja jne.
Minä luetteloin ja uudelleenpakkasin kaikki minulle tulleet tavarat. Olen yllättävän hyvä mahduttamaan suuren määrän tavaraa aika pieneenkin pahvilaatikkoon. Laatikoiden päälle teippasin tekemäni luettelot. Avustajien on helpompi antaa tavaroita oikeisiin osoitteisiin, kun he voivat lukea pakettien sisällön ja esimerkiksi vaatteiden koot suoraan paketin päältä. Sain uppoamaan tähän työhön älyttömästi aikaa, mutta pakkaaminen ja luettelointi olivat tosi hauskoja hommia!Tuossa alla olevassa kuvassa ovat meidän perheen naisten tuotokset.Tässä kuvassa Mannukan lähettämien neuletöiden alla on suloinen peitto, joka pääsee lämmittämään jotakuta. Olen iloinen peitosta, koska minulle kerrottiin, että peitoista ja liinavaatteista on kova pula. Mannukka lähetti kaksi paketillista vaatteita ja villasukkia yms, häneltä tuli myös se jättipaketti!
Näin ihanaa värimaailmaa löytyi yhdestä paketista.
...ja seuraavassa oli näin valtava määrä Villikissan ja Villikissan äidin tekemiä sukkia!
...ja vielä sukkia, joukossa muun muassa Kirlahin tekemä sukkia. Hienoja ja kaikki vähän erilaisia.
Arvaa, kuinka monta?
Voin kertoa, että viidetkymmenet (!) uudet villasukat sekä lukuisa määrä käytettyjä villasukkia lähtee lämmittämään jalkoja Pietariin! Suurkiitos kaikille, jotka halusitte osallistua auttamiseen. En huomannut pyytää lupaa blogienne mainitsemiseen tai linkittämiseen, joten toivonkin, että huikkaisitte kommenttilootaan, jos bloginne saa mainita tässä tekstissä. Linkitän blogin sitten, jos saan luvan.

Huomenna vien lahjoitukset eteenpäin. Villasukkien lisäksi matkaan lähtee siis suuri määrä muutakin hyödykettä. Hyväntekeväisyysmatkoja tullaan tekemään jatkossakin ja siksi palaan asiaan vielä myöhemminkin hieman erilaisen haasteen kanssa.

Edit: Oikein rakkaudentäyteistä, ihanaa ja ennen kaikkea hyvää ystävänpäivää kaikille!

17 kommenttia:

Mimmi kirjoitti...

Sniff... wau... "sanaton".. silmät kyynelissä.... ihanaa!!!

Rouva Nordman kirjoitti...

Matami Mimmi, tämä meni paremmin, kuin hyvin :) :)

Helena kirjoitti...

Mahtavaa! Hienoa, että jaksat ahertaa, vaikka sinulla on pieni vauva. :-)

Pink Links kirjoitti...

Taika ei osaa kutoa mutta on ollut hengessä mukana.

Olet tehnyt ison urakan, josta moni saa paljon iloa elämäänsä. Varmasti saat itsekin. Villasukat lämmittävät monessakin mielessä.

Mukavaa Ystävänpäivää sinulle!

Kirlah kirjoitti...

Hyvää työtä olet tehnyt! Mahtavaa! Olisipa vain käsi antanut myöten tehdä enemmänkin kuin parit sukat, mutta lisänä rikka rokassa. Minun puolestani blogini voi mainita, ei välttämätöntä, mutta ei kiellettyäkään, eihän tämä salaista hommaa ole.

Vieläköhän jossain päin maailmaa kerätään neliöitä, joista kootaan peittoja kehitysmaihin? Parikymnmentä vuotta sitten koko koulu meillä neuloi sellaisia neliöitä ja kokosimme niistä ainakin kymmenen peittoa.

Marjis kirjoitti...

Hieno keräys Katilein! Tällaisia lisää! Kyllä minutkin saa mainita, mutta ei todellakaan ole välttämätöntä. Pääasia, että tuli itselle hyvä mieli kun pystyi auttamaan! Me elämme täällä kuitenkin sellaisessa yltäkylläisyydessä, että on välillä hyvä jakaa siitä muillekin. Kirlahille; Vauvakassiyhdistys Vaaka ry (www.vaaka.org ja projektit) kerää niitä tilkkupeittopaloja tai valmiita peittoja jatkuvasti, samoin villasukkia. Ihanaa ystävänpäivää kaikille!

Peanut kirjoitti...

Katilein, olet ihan huippu! Jaksat ja viitsit :)

Hilja kirjoitti...

Voi miten ihailen sua kun jaksat järjestää tuollaisia!

Laura kirjoitti...

Vau! Pointsit sulle että jaksat ahkeroida hyvien asioiden parissa.

Iloista Ystävänpäivää ♡

Villikissa kirjoitti...

Oho, melkoinen paketti sukkia tulikin ja kun tietää, että menee hyvään tarkoitukseen, tulee siitä hyvä mieli=D

Voit mainita minut ja äitini jos haluat, ei ole kuitenkaan välttämätöntä.Meille riittää kun lapset saa sukat jalkaan lämmittämään.

magi kirjoitti...

Hengessä mukana! Antaessaan saa, sydämellisin ajatuksin, halaus!

Puisto kirjoitti...

Hyvänen aika sentään, mikä sukkakasa, hienoa! Kertakaikkisen upeaa, ei tässä muuta voi sanoa.

Rouva Nordman kirjoitti...

Helena, tämä oli kivaa hommaa ja helppoa tarvittaessa aina keskeyttää.

Taika, minulle on tullut tästä hääräämisestä superhyvä mieli.

Kirlah, minäkin olen noita neliöitä joskus tehnyt. Joku sellainen projekti voisikin olla kiva!

Mannukka, tämä oli minustakin hyvä juttu ja ensi torstaina avustuskuorma matkaa kohti
Pietaria.

Peanut, kiitos! Onpa kivasti sanottu, vaikka pientähän tämä on. Heillä, jotka matkaan lähtevät on iso urakka edessään.

Hilja, kiitos. Jotenkin häkellyn, omaksi ja muiden iloksi minä tällaisia puuhaan, ei siinä sen kummempaa..

Laura, kiitos! Toivottavasti teillä oli hieno ystävänpäivä.

Villikissa, eikö ole tosi kiva juttu! Autettavia lapsia taitaa olla aika määrä, joten kaikki sukat tulevat varmasti käyttöön!

Magi ja Papi, minä olen tosi iloinen tästä ja nyt jo suunnittelen seuraavia juttuja, kunhan ensi viikon kuorma on viety ja kunhan kuulen seuraavan reissun päivämäärän.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa.

Rouva Nordman kirjoitti...

Hannelen paratiisi, hyvä juttu eikö vaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Wau, tosi mahtava paketti lähtenyt matkaan ja kiva että itsekin sain muutamat sinne mukaan. (sori, että toisaalla kyselin, en vaan ollut huomannut tätä kirjoitustasi)
Nostan hattua sulle, että jaksat ja viitsit tuollaista puuhata.
Hienoa, että pikkujalat on saaneet lämmittäviä sukkia ja muita vaatteita.

Rouva Nordman kirjoitti...

Siitä tulee hyvä mieli, kun voi auttaa muita :)