torstai 19. helmikuuta 2009

Bolt

Hiihtoloman kunniaksi olin tämän kuvassa näkyvän vaaleanpunaiseen pukeutuneen seuralaisen kanssa elokuvissa. Katsoimme Bolt-nimisen lastenelokuvan. Aluksi elokuva oli minusta ihan kamala ja sekava. Myöhemmin elokuvaan alkoi ilmestyä juonikin ja paikoitellen elokuva tuntui ihan siedettävältä.
Elokuvateatteri oli täynnä lomalaisia, jotka olivat vanhempiensa tai isovanhempiensa kanssa tulleet katsomaan elokuvaa. Takanani istunut isoäiti selitti lapsenlapselleen elokuvaa "auki" melkein koko ajan. Aluksi se häiritsi, mutta oli loppujen lopuksi varmaan ihan hyvä juttu. Pari kertaa tyttärenikin kysyi elokuvasta asioita, joita hän ei ymmärtänyt.
Elokuva oli aika ajoin mielestäni aika jännittävä, ehkä pienestä ihmisestä jopa pelottava. Istuessani elokuvateatterissa mietin, että tämä ei tunnu ollenkaan lasta varten tehdyltä elokuvalta. Elokuva tuntui aikuisen maailmalta, joka oli muunnettu hieman lapsen näköiseksi. Muutamassa kohdassa huumori puri lapsiin ja olikin ihanaa, kun elokuvateatteri täyttyi lasten naurunkikatuksesta. Tekniseltä toteutukseltaan elokuva oli huippuluokkaa. Sisällöltään elokuva jäi minusta sekavaksi ja köyhäksi. Minusta on myös aika kulunutta, kun eläimet esitetään inhimillisinä. Tällä kertaa eläimet onneksi puhuivat kohtuullisen hyvin, useinhan lastenelokuvien ja lastenohjelmien eläimillä on joku puhehäiriö.
Elokuvan päähahmo on Bolt-niminen koira, jonka tehtävänä on pelastaa Penny-tyttö pulasta kerta toisensa jälkeen. Bolt luulee pelastavansa Pennyn ihan oikeasti, mutta sitten sattuma laittaa sormensa peliin ja Bolt saakin kuulla olevansa näyttelijä ja elävänsä kulissielämää. Pennyn pelastaminen liittyykiin tv-sarjaan. Penny ei olekaan oikeasti pulassa. Aika kaukaa haettua, mutta toimii joten kuten. En silti suosittele tätä elokuvaa, jos muitakin vaihtoehtoja on tarjolla. Tämä oli näillä nurkilla ainoa lastenelokuva, joten jos halusi elokuviin ei ollut vaihtoehtoa.
Elokuvan jälkeen kävimme kahvilassa iltapalasalaatilla ja se sitten taas oli tosi mukavaa -myös lapsesta.

3 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Tuo elokuva sopii näköjään monen ikäisille.Minun 22-vuotias tytär oli käynyt katsomassa poikakaverinsa kanssa samaisen elokuvan=D

Pink Links kirjoitti...

Minä en oikein aina ymmärrä tätä nykymaailman meininkiä. Ei kuulostanut tuo elokuva hyvältä minkään ikäisille.

Mutta kerro rakkaalle seuralaisellesi, että hän on oikein sievä vaaleanpunaisissaan. :)

Rouva Nordman kirjoitti...

Villikissa, tuollakin oli yksi nuoripari elokuvaa katsomassa.

Taika, kerron terveiset :)