sunnuntai 18. syyskuuta 2011

The Church of Huittinen


We spent the weekend in Tampere. On our way home I suddenly wanted to stop in a small town called Huittinen. I love churches so I wanted to take a look on the church. We also got the possibility to look inside. On the churchyard we found a very strange grave. Normally Finnish graves have gravestones but this grave had a wooden cross, maybe made out of juniper. I found it very beautiful and somehow extremely Finnish.
I am very happy that my children can find out joy of exploring different places. Life can be an adventure without having to be expensive. (We also checked out a museum that was opposite the church. It was very little and very cozy.)
***
Olimme viikonlopun Tampereella. Kotimatkalla sain päähäni, että meidän pitää mennä Huittisiin. Onneksi muu perhe kannatti vähän höpsöä ideaani. Kirkko piti löytää ensiksi, koska rakastan kirkkoja. Meillä oli tuuria ja pääsimme katsomaan kirkkoa sisältäkin. Hautausmaalta löysin erikoisen haudan. Se oli karuudessaan mielestäni kaunis ja jotenkin todella suomalainen. Luulisin, että risti on katajaa. Lapsistani oli kiinnostavaa kuljeksia ympäriinsä. Kävimme myös kirkkoa vastapäätä sijaitsevassa pienessä museossa. (En ole koskaan ennen nähnyt Svea-pipopäistä museovirkailijaa.) Elämä voi olla seikkailua ilman että se käy kalliiksi. Kun asioita saa katsoa lasten kanssa, lasten silmin näyttäytyy maailma loputtoman mielenkiintoisena.

2 kommenttia:

Kimmo kirjoitti...

Olen ajanut läpi Huittisen. Jostain syystä (en enää muista mistä) en pysähtynyt edes kirkon kohdalla.

Katilein kirjoitti...

Mulle Huittinen on nimenomaan ohi- tai läpiajopaikkakunta. Siksi olikin hauska kerrankin pysähtyä siellä :)