sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tomaatti-mozzarella-basilikasalaatti


Minulla on yleensä sunnuntaisin aikaa ja energiaa väkertää ruuan parissa. Rakastan tomaatin, mozzarellan ja basilikan yhdistelmää. Teen usein mozzarellasalaattia latomalla ainekset vuorotellen kulhoon, mutta nyt halusin tehdä salaatin uudella tavalla.
Marinoin mozzarellan nopeasti balsamicolla ja hyvällä oliiviöljyllä. Leikkasin ostamani espanjalaiset miniterttutomaatit puolikkaiksi (lähiruuan ystävät varmaan vetävät kauhusta henkeä, mutta suomalaiset tomaatit nyt eivät vaan maistu miltään tällä hetkellä ja minä haluan makua) ja mozzarellan pieniksi paloiksi. Käärin palat basilikan lehtiin ja kiinnitin paketin coctailtikulla. Suupalat olivat aivan taivaallisenmakuisia ja kelpasivat hyvin myös miehelle ja tyttärelle. Kuvaan ehti vain muutama herkkupala, muut olivat kummasti kadonneet parempiin suihin.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tuo onkin ihana yhdistelmä,nami!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Klassinen, miltei voittamaton ruokayhdistelmä! Sunnuntaissa parasta on se kiireettömyys, joka mahdollistaa kunnollisen paneutumisen ruoanlaittoon, lukemiseen, oleiluun tai vaikka vain haaveiluun. :)