torstai 5. elokuuta 2010

Ruokapuoti Lumo

Vanha Rauma on täynnä mielenkiintoisia pikku liikkeitä. Mukavan täydennyksen kaupunginosaan tuo heinäkuun lopulla avattu Ruokapuoti ja kahvila Lumo. Lumo on pääasiallisesti erikoistunut luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden myyntiin, mutta huomasin ilokseni kaupassa myös erään tuttuni tekemiä saippuoita ja ruusuvettä. Lumo pyrkii myymään lähellä tuotettuja elintarvikkeita, mutta koska ihan kaikkea ei saa Rauman ympäristöstä tai edes Suomesta on Lumolla sopimuksia tarkoin valittujen tukkuliikkeiden kanssa.

Puoti on minusta suloinen. Tuotteet ovat selkeästi esillä ja sisustuksessa on kiinnostavia yksityiskohtia. Erityisen onnistuneena pidän seinää, jossa on suurennettuna menneiden aikojen torimaisemaa. Käydessäni puodissa oli siellä melkoinen vilske, joten en jäänyt juomaan vastajauhettua kahvia, vaikka olinkin kuullut siitä kehuja. Ehkä maistelen kahvia ensi kerralla sitten. Puodissa oli vieraskirja ja kierrellessäni katselemassa tuotteita oli 9-vuotias tyttäreni kirjoittanut oma-aloitteisesti vieraskirjaan. Hän oli vallannut kokonaisen sivun ja kirjoittanut, että on kiva kun on kauppa, josta voi ostaa saasteetonta ja lähellä tehtyä ruokaa. Olin täällä äidin kanssa. Hän oli kirjoittanut oman nimensä ja laittanut paikan minun nimelleni, johon sitten raapustin allekirjoitukseni. Minä olin hänen reippaudestaan jotenkin kauhean iloinen ja ylpeä. 

Minun mukaani kaupasta lähti salaattia, manteleita, kurpitsansiemeniä, sämpylöitä, leipää  ja teetä. Teetä maistelen juuri samalla, kuin kirjoitan tätä. On todella hyvää gingko-teetä! Ensi kerralla ajattelin kysellä luomulihoista, vaikka en kova lihansyöjä olekaan. Luomuriisit ja pastat vaikuttivat myös kiinnostavilta. Poikkea ihmeessä Lumossa, jos liikut Rauman suunnalla!

Lumon nettisivut ovat täällä: http://www.ruokapuotilumo.fi

Minä muuten kirjoittelen Rauma-aiheisia juttuja  täällä sijaitsevassa blogissani. Samasta paikasta löytyy myös Ruokapuoti Lumon ploki.

9 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tuollaiset kaupat ovat lumoavia;sopiva nimi kaupalle!Ja itse rakennuskin näyttää kauniilta.En ole koskaan vielä ollut Raumassa...

Rita kirjoitti...

Viehättävää!

Kutri kirjoitti...

Ihanan näköistä! Rupesin miettiin tota osoitetta, onkstää jossain torin kulmalla?

Lilli kirjoitti...

Ihana kauppa! Pitää piipahtaa kun seuraavan kerran osun kaupunkiin. Viime kesänä ostin Vanhan Rauman eräästä pihasta myös ihania käsintehtyjä saippuoita, lienevätkö samoja kenties.

Helena kirjoitti...

Ihana kauppa. Minulle tuli Vanhassa Raumassa melkein kyynel silmään, kun oli sunnuntai ja kadut olivat autiot autoista ja ihmisistä, ja tuli sellainen tunne kuin olisi oikeasti palannut ajassa taaksepäin isovanhempien nuoruuteen.

Niina kirjoitti...

Tämä onkin yksi hyvä syy ajella Raumalle samalla kun käy kylässä.

Johanna Kaisjoki-Suhonen kirjoitti...

Näitä kommenteja on ilo lukea! Kiitos bloginpitäjä ja muut ajattelijat. Lumo on nyt kaksiviikkoinen ja yrittäjät perheineen ovat onnellisia ja iloisia kun hyvä kiertää! Käykää tutustumassa myös Lumon nettisivuihin jos innostutte. www.ruokapuotilumo.fi.

Katilein kirjoitti...

Yaelian, olen samaa mieltä kanssasi! Rauma-sanan kanssa on muuten hassu juttu: Sanotaan, että asuu Raumalla, mutta jos asuu vanhassa osassa, niin silloin asuu vanhassa Raumassa. Et ole siis koskaan ollut Raumalla etkä näin ollen myöskään vanhassa Raumassa.

Rita, niin on... ja vanha Rauma on myös viehättävä.

Kutri, tuo on aika lähellä toria. Kauppakatu ja Kuninkaankatu ovat vanhan Rauman pääkadut, molemmat kulkevat torin ohi.

Lilli, tämän liikkeen saippuoiden tekijä ei asu vanhassa Raumassa, mutta on hänen saippuoitaan silti voinut olla siellä myynnissä.

Helena, minulle tuli aika hieno olo tuosta, mitä kerroit. Vanhassa Raumassa tulee välillä sellainen tunne, kuin kulkisi myös vanhassa ajassa.

Niina, no ihan totta!

Johanna, kiitos kommentista, kivaa kun ehdit kurkata tänne!

Maija kirjoitti...

Miksi en ole vieläkään ehtinyt piipahtaa täällä? Tämän postauksen jälkeen on sinne kyllä pakko suunnata :)