keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Wanha Turku KauppaVietin ihanan kevätviikonlopun Turussa. Turku on kaupunki, josta pidän kovasti. Turussa on myös asia, jota kaipaisin Raumallekin, nimittäin ihana Kauppahalli! Ostin itselleni sieltä juustoa ja viinirypäleitä ja sitten törmäsin kertakaikkisen kiinnostavaan ja viehättävään kauppaan!
 
Wanha Turku Kauppa on pullollaan kaikenlaisia ihanuuksia. Erittäin mukava myyjä esitteli minulle kaupan tarjontaa. Marilyn Monroe-fanina minua ilahduttivat erityisesti kaikki häneen liittyvä, mutta oli kaupassa paljon muutakin kiinnostavaa.
  
Ensimmäinen,mitä huomasin olivat nuo älyttömän ihanat karusellit, niistä tuli jotenkin niin nostalginen olo.
 
Hyväntuulisten pääsiäiskoristeiden muotokieli oli minulle tuttua ja se heitti ajatukset lapsuuteni pääsiäisiin.
Yhdellä seinällä oli näiden suloisten sydänten lisäksi suuri määrä muitakin koristeita ja väriä ja kimallusta yllin kyllin.
Yhtäkkiä myyjä kertoi minulle, että kaupasta löytyy aito Elviksen hius ja pitihän sitäkin sitten käydä ihmettelemässä. Hauska ja persoonallinen juttu. Hiuksen kaupanpitäjä on ostanut huutokaupan kautta memphisiläiseltä myyjältä.

Turkuun matkustavan kannattaa ehdottomasti poiketa Kauppahallissa ja tässä kaupassa. Minulle kaupan tuotteet ja mukavan myyjän kerronta laittoivat mielikuvituksen liikkeelle. Jotain pientä tarttui tietenkin mukaankin. Kaupan nettisivut löytyvät osoitteesta  http://www.nostalgiashop.fi.

7 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Ihanaa, päivitys! Ja ihana päivitys. Olen asunut Turussa monta vuotta.

himalainen kirjoitti...

Elviksen hiuksesta (vau!) tuli mieleen, että poika mietti yhtenä iltana pitkään ja hartaasti, että miten ne sellaiset miehet, joilla on yhtä upea tukkalaite (käytti tuota sanaa) kuin Elviksellä, ikinä raaskivat armeijaan mennessä siitä luopua.

Kauppahallit on ihania. Meillä täällä on joskus tuhottu vanha ja sitten yritettiin tehdä uusi, muttei se enää ollut sama ja ei siksi enää herännyt.

Kivaa keskiviikkoa!

Katilein kirjoitti...

Helena, kiitos :) Nyt muistankin, kun sanoit, että olet asunut Turussakin. Laitan lähipäivinä pari muutakin Turku-juttua. Olen hiukan ylibuukannut elämääni, joten on tämä blogin pitäminen jäänyt vähemmälle.

Himalainen, hauska pohdinta pojaltasi ja rikas sanavarasto!

Muistelisin, että lapsuudessani oli Vanhassa Raumassa puutalossa kauppahallin tapainen, mutta siitä on hirveästi aikaa.

Harmi, että teidän kauppahallinne ei ottanut tuulta alleen...

MaaMaa kirjoitti...

Mäkin tykkään Turusta, nuorempana vietettiin sielä aika paljon aikaa kesäisin ja joskus talvellakin :) Nyt ei vain ole sielä ketään tuttu, jotta tulisi sinne lähdettyä... mutta kyllä jokukesä haluan miehellekin Turun näyttää :)

Yaelian kirjoitti...

Kivoja kuvia! Minulla on monta mukavaa muistoa Turusta;viime visiitistä on vaan aika pitkä aika, 8 vuotta..

Erakko kirjoitti...

Toi on ihana kauppa. Olen ostanut sieltä monenmonta ihanaa pikkuista tuliaista. Silmänruokaa siellä on vaikka niin kuinka paljon.

Katilein kirjoitti...

MaaMaa, jos joskus tulette Turkuun, niin tulkaa siitä sitten Raumallekin, matkaa on vain 90 kilometriä. Voin tulla oppaaksi teille :)

Yaelian, sinulla on aika pitkä matka Turkuun, joten en ihmettele, että viime vierailusta on vierähtänyt aikaa :)

Erakko, voin kuvitellakin, että tuo kauppa sopii just sulle, kuten mullekin!