keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Matkakuumeilua

Minut valtaa silloin tällöin kova kaukokaipuu. Olo muuttuu levottomaksi ja tuntuu kuin jotain puuttuisi. Yleensä tämä vaiva iskee syksyisin, mutta nyt jostain syystä se iskikin joulukuun lopulla. Kaukokaipuuseen auttaa matkailu. Joskus myös joku matkalle vievä kirja saattaa helpottaa. Haaveilen matkasta Islantiin. Olen haaveillut siitä jo kymmenen vuotta, mutta en ole saanut toimeksi mennä sinne tai sitten ei ole ollut varaa lähteä.
Yksi suosikkikohteistani on Keski-Eurooppa ja siellä etenkin Saksa, jossa nuoruudessani asuinkin hetken. Edellisen kerran kävin Saksassa neljä vuotta sitten. Eräs parhaista ystävistäni asui Luxemburgissa ja lähdimme mieheni kanssa hänen luokseen joululomalla. Luxemburgista käsin vierailimme Saksan puolella Trierin kaupungissa.


Trier on kaunis kaupunki ja luultavasti Saksan vanhin. Kuvassa näkyvä Porta Nigra on  kaupunginportti ja se kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Trierissä on säilynyt jonkun verran muutakin roomalaisaikaista rakennuskantaa. Kaupunki on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja ajattelinkin joskus vielä vierailla Trierissä paremmalla ajalla.


Ylläoleva kuva on Ranskan puolelta, Metzin kaupungista. Kaupunki oli kaunis, mutta ehdimme ihastua Trieriin niin paljon, että Metz jäi sen varjoon. En tiedä tarkemmin, mikä kuvan rakennus on, mutta se oli niin kuvauksellinen, että ikuistin sen. Luxemburgissa ollessamme asuimme sen pääkaupungissa Luxemburgissa, mutta ystävämme veidät meidät katsomaan myös viehättävää Viandenin pikkukaupunkia, jota vartioi kukkulalle rakennettu komea linna.Kuvat ovat valitettavan epätarkkoja. Otin digikamerallani kuvat tavallisista valokuvista, koska minulla ei ole skanneria. Aluetta, jossa matkallamme liikuimme leimaa vahvasti Mosel-joki. Sen kainalossa lepää Wasserbilligin pittoreski kylä. Kylä on Luxemburgin puolella lähellä Saksan rajaa. Kuva on otettu junan ikkunasta. Rakastuin näkemääni ja voisin helposti muuttaa kylään hetkeksi. 
 Kävimme yhtenä iltana myös Belgian puolella vain, jotta voisimme sanoa käyneemme siellä. Nyttemmin ystäväni on muuttanut Belgiaan ja toivonkin, että voisin pian vierailla hänen luonaan.
Matkustaminen on minusta ihanaa! Eräs toinen ystäväni elää tällä hetkellä matkaunelmaansa todeksi. Hänen mielenkiintoisesta reissustaan voit lukea täältä.

8 kommenttia:

violet kirjoitti...

Tunnen kaikki nuo mainitsemasi paikat. Siis nuo, mistä on valokuvia.
Vitsailimme miehen kanssa että onko ohjaaja Lars von Trier tuolta Trierin kaupungista;-)

Mulla ei sen suurempaa matkakuumetta ole nyt, mitä nyt se jatkuva taustalla oleva tuli persiin alla. Tuli jonnekin vaan.
Saa nähdä pääsemmekö esim. kesällä jonnekin.

Jael kirjoitti...

Matkustaminen on kyllä ihanaa! Elin eksän kanssa 3 vuotta matkalaukkuelämää,ja koko ajan oli uusi paikka edessä,nyt sitä kyllä vähän kaipaa.Toivottavasti pääset sinäkin matkalle! Oikein hyvää Uutta Vuotta!

Joana kirjoitti...

Minäkin olen aina haaveillut Islannista! Meillä neiti 2-v:n allergian vuoksi en uskalla tällä hetkellä haaveilla kovin eksoottisista matkakohteista. Roomaan voisin tosin lähteä vaikka heti, aina ja uudestaan. Mieheni kanssa haaveilemme myös Japanista (ehkä 50-v. juhlien merkeissä, heh, heh ja lapset kotona bilettämässä, voi ei sittenkään). Nyt tyydyn plärämään matkaoppaita (yöpöydältä löytyvät Rooma ja Köpis).

Pidetään peukkuja, että matkahaaveesi toteutuu pikaisesti!

arleena kirjoitti...

Matkahaaveilut ovat mukavia ja vanhojen matkakuvien myöt'ä voi elää matkat uudelleen.

Keväällä olisi aikomus käväistä jossain, vielä ei ole haaveiltu mikä paikka se olisi.

Pikkusisko kirjoitti...

Voi, mekin olimme muun muassa Trierissä moottoripyörällä kauan sitten... Pitäisi mennä uudelleen...

junika kirjoitti...

Piipahdin viime kesänä Trierissä ja täytyy sanoa, että se on todella kaunis kaupunki. Samoin se vanha kirkko (jonka nimeä en nyt muista) oli aivan upea. Tuonne pitäisi päästä ihan ajan kanssa, lähiseuduilla oli muutakin tosi mielenkiintoista.

Pink Links kirjoitti...

Minäkin olen aina haaveillut matkasta Islantiin mutta se on jäänyt tekemättä.

Kuviesi maisemat ovat runollisen kauniita. En ole niissäkään vieraillut. Viimeksi kävin ulkomailla vuosia sitten. Se oli kyllä kivaa:)

Mukavaa Uuttavuotta!

Rouva Nordman kirjoitti...

Violet, onpa hauskaa, että mainitsemani paikat ovat sinulle tuttuja! Hienoa seutua!

Tämän kirjoituksen tehtyäni katselin netistä vielä Trier-juttuja ja minua jotenkin huvitti, kun google antoi muutaman Trierin kaupunkiin liittyvän linkin ja sitten seuraava linkki olikin jo elokuvaohjaaja von Trieriin.

Sinulla on se hyvä puoli, että kun olet jo valmiiksi Keski-Euroopassa, saattaa sinun olla helpompi matkustaa esimerkiksi junalla maasta toiseen. Täältä Suomesta on aina se lähtemisen vaiva. Onneksi Tallinna ja Tukholma ovat suht lähellä ja molemmat minulle mieluisia.

Yaelian, onpa kiinnostavaa! Oletko asunut monessa maassa? Minä olen asunut Suomen lisäksi Ruotsissa ja Saksassa ja jälkimmäiseen voisin vieläkin muuttaa. Ihanaa uutta vuotta sinne!

Hiiriemo, meillä on sitten sama kiinnostuksen kohde! Varmasti päästään matkalle vielä molemmat :)

Arleena, minä hukkasin nuo Keski-Eurooppa kuvani muutossa, mutta onneksi ne löytyivät hiljattain. Kuvat ovat aarteita! Ihanaa, että teillä on matkahaaveita kevääksi!

Pikkusisko, vau! Kyseinen seutu on varmsti mahtavaa motoristille!

Junika, katos, onpa täällä monta Trierin kävijää. Kirkko oli varmaan Frauenkirche nimeltään (niin kuin suurin osa saksalaisista kirkoista ja Ranskassa ne ovat sitten Notre Dame). Mekin olimme kirkossa ja se oli kyllä hieno. Sen jälkeen kävimme kirkon viereisessä kahvilassa omenastruudelilla.

Pink Links, kivaa, kun löytyy muitakin, joilla on sama haave. Kyllä minä sinne Islantiin vielä joku päivä täräytän! Ihanaa uutta vuotta ja kiitos tästä vuodesta!