torstai 26. marraskuuta 2009

Eva Dahlgren: Lasse & Urmas, Täti Luun salaisuus


Luin tyttäreni kanssa iltasatukirjana Eva Dahlgrenin riemastuttavan tarinan Lassesta ja Urmaksesta. Lasse ja Urmas ovat Ruotsissa asuvia koiria. He päättävät lähteä tapaamaan Lassen tätiä, joka asuu Intian tuolla puolen sijaitsevassa maassa. Perille päästyään he huomaavat, että täti on kadonnut. Täti Luuta ei löydy mistään. Alkaa hurja seikkailu, joka johdattaa koirat uskomattomiin tilanteisiin. 
Dahlgrenin teksti on hauskaa, tuoretta ja oivaltavaa. Kirja ei sovi ihan pienille lapsille huumorinlajinsa takia. Oma 8-vuotiaani kihersi kovasti varsinkin rakkauskohtauksissa. Urmas rakastuu tulisesti ja pyörtyilee aina välillä tunteidensa palossa. Suosittelen tätä kirjaa kolmasluokkalaiselle ja sitä vanhemmalle lukijalle. Kirja on käännetty taitavasti ja Dahlgrenin sanaleikit ja viittaukset on saatu toimimaan myös suomeksi. Tähän kirjasarjaan on olemassa useampia kirjoja ja luulen, että tulemme tyttäreni kanssa lukemaan ne kaikki. Iltasatukirjana tämä on verraton, koska tämä on aikuisellekin niin mukava luettava.

Ps. Pari kirjoitusta alempana on hyväntekeväisyyshaaste. Se on voimassa 30.11. 2009 saakka. 

6 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Håh, onkohan tuo se sama Eva Dahlgren, laulaja, jonka musiikkia olen kuunnellut? Tykkään hänestä ainakin cd:llä nimeltä En blekt blondins hjärta joka minulla on.

Rouva Nordman kirjoitti...

Jåå-å, kyllä kyseessä on juuri sama henkilö. Minullakin on mainitsemasi cd ja se on kyllä aivan ihana.

Lempparini on Vem tänder stjärnorna, joka hyppäsikin hitiksi 1990-luvulla.

Hilja kirjoitti...

Onko Eva Dahlgrenkin kirjottanu lastenkirjan.
Muistan kun joskus ruotsintunneilla ope soitti aina yhtä Dahlgrenin laulua (tai sit höstvisania).
Ja muistan yhen ruotsinkirjan kappaleen kun siinä tytöt lähti johonkin pyöräretkelle kai ja tapasi kivan pojan jolla oli "muskulösa ben". En kovin hyvä oo ruotsia puhumaan, mut ainakin tuon muistan aina, ja mikäs sen hyödyllisempi sanonta!;)

Rouva Nordman kirjoitti...

Hilja, kyseessä on juuri the Eva Dahlgren ja kirja todellakin on tutustumisen arvoinen.

Muskulösa ben, heh heh :) Kyllä minäkin muistan jotain ruotsin kirjan fraaseja, kuten "Jag tar bussen till Slussen och tunnelbanan till Bagarmossen." Tai jotain sellaista.

Laura kirjoitti...

Tusen tack,
minä ja Eva vasta tutustutaan :)

Rouva Nordman kirjoitti...

Laura, ihana juttu! Muista hakea utubesta "Vem tänder stjärnorna"-biisi, se on hengästyttävän ihana!