tiistai 5. elokuuta 2008

Bridget Jonesin sisko


Tämän kirjan päähenkilö Emma Corrigan voisi hyvin olla Bridget Jonesin vähän fiksumpi pikkusisko. Kuten Bridget, Emmakin säheltää ja hänelläkin on noloja salaisuuksia. Sophie Kinsellan Salaisuuksia ilmassa - kirja on kevyt ja hauska. Sellainen mukava välipala, joka sopii luettavaksi vaikka kipeänä tai rankan opiskelu- tai työputken jälkeen. Mitään syvällistä tai ahaa-elämyksiä tältä kirjalta ei kannata odottaa, mutta hömppäkirjana tämä on -no, ihan kiva.
Kirja kertoo tietenkin salaisuuksista, parisuhteen vaikeudesta, työuran luomisesta, vaatteista ja rakkaudesta.
Kirja kuuluu samaan kategoriaan, kuin Bridget Jonesit, Olivia Joulesit, Paholainen pukeutuu Pradaan, Manhattanin blondit ja Täysillä yötä päivää.

Alla muutama Emma Corriganin salaisuuksista:

1. Kate Spaden laukkuni on jäljitelmä.
2. Rakastan makeaa sherryä, vaikka se on maailmankaikkeuden juntein juoma.
3. Minulla ei ole hajuakaan, mistä sanoista NATO tulee. Tai edes mikä se on.
4. Painan 58,5 kiloa. En 50,5 niin kuin poikaystäväni Connor luulee. (Vaikka puolustuksekseni sanottakoon, että minulla oli aikomus ruveta dieetille, kun valehtelin hänelle. Ja kaiken kohtuuden nimessä haluan huomauttaa, että luvuissa on vain yksi eri numero.)
5. Minusta Connor on näyttänyt aina vähän Keniltä. Siis niin kuin Barbien Keniltä.
6. Joskus kesken kiihkeän seksin minua alkaa yhtäkkiä naurattaa ihan hillittömästi.
7. Menetin neitsyyteni Danny Nussbaumille meidän vierashuoneessamme sillä välin kun äiti ja isä katsoivat alakerrassa Ben Huria.
8. Olen jo juonut viinin, jonka isä käski avata vasta kahdenkymmenen vuoden kuluttua.
9. Sammy-kultakala kotona ei ole sama kultakala, jonka äiti ja isä jättivät hoitooni Egyptin-matkan ajaksi.

Emmalla on vielä seitsemän salaisuutta listassa ja niiden ympärille kirjan juoni kietoutuu. Luulenpa, että jokaiselta naiselta löytyy tuollainen pieni salaisuuksien lista. Minultakin.

Ei kommentteja: