tiistai 1. toukokuuta 2012

VappupiknikkiJos nyt totta puhutaan, en oikein ymmärrä vappua. En ole koskaan ymmärtänyt. Vappu on työläisten juhla, sanotaan. Vappuna (Suomessa) kai alunperin juhlittiin sitä, että työväestölle saatiin 8-tuntinen työpäivä. Vappu on ristiriitainen. En ymmärrä, miksi minun pitäisi juhlia ylioppilaslakki päässä. (Olen muuten käyttänyt ylioppilaslakkia tasan kerran, ylioppilasjuhlissani.) Jotkut puhuvat akateemisesta vapunvietosta. Mitä se on? Piknikkiä ylioppilaslakki tai tohtorinlakki päässä? Miksi?
Minä rakastan juhlimista, joten olen päättänyt luoda vapulle oman merkitykseni. Juhlin vappua, koska ajattelen sitä kevään alkamisen karnevaalina. Juhlin vappuna, koska on ihana tavata ystäviä vappupiknikillä. Marssilla en ole koskaan ollut, mutta siinä vaiheessa, kun tehdään vappumarssi, jolla marssitaan yhteiskunnasta syrjään jääneiden ihmisten vuoksi tai kun marssitaan oikeasti oikeudenmukaisemman maailman vuoksi, olen mukana. Ehkä niitä marsseja on jo nyt. Ehkä en ole vain ymmärtänyt.
(Tässä kirjoituksessa on omia kuviani, koska tänä vappuna yritin oikein panostaa siihen, että näyttäisin sievältä. Olen aikamoisen pullukka ja sisuuntunut siihen, miten naisia yritetään tunkea plastiikkiseen, sileään, laihaan muottiin. Siksi olen päättänyt laittaa nettiin toisenlaisiakin kuvia.)

2 kommenttia:

Haneli kirjoitti...

Ajattelin heti, että kauniit kuvat sinusta.

Kaunis ajatuskin takana! Sisua!!!

Rouva Nordman kirjoitti...

Kiitos Haneli!