lauantai 9. huhtikuuta 2011

Vaikuttava nainen


Olin edellisviikolla elämäni ensimmäisessä kirjanjulkistamistilaisuudessa. (Voi vitsi, että oli tylsää!) Tilaisuuden jälkeen oli kasvatukseen liittyvä seminaari ja se taasen oli erittäin mielenkiintoinen. Yhtenä puhujista oli professori Kirsti Lonka. Olen joskus kuunnellut häntä televisiosta ja pidin häntä kiinnostavana esiintyjänä. Sitä hän oli nytkin. On sykähdyttävää kuunnella ja tavata ihmisiä, joilla on mielenkiintoista sanottavaa.

Olen aina ihaillut tieteentekijöitä, jotka osaavat esittää asiansa kiinnostavasti, helppotajuisesti ja hauskasti. Minua ilahduttavat tiedenaiset, jotka ovat avoimen naisellisia. Kirsti Lonka on muiden ansioidensa lisäksi todella kaunis ja huoliteltu. Hän ei näytä siltä, että viettäisi ensi kesänä viisikymmentävuotissyntymäpäiväänsä (olemme muuten syntyneet samana päivänä).

Seminaarin lopulla Lonka ehdotti meille, että tekisimme Sokrates-kävelyn. Sokrates opetti aikoinaan samalla, kun hän käveli oppilaidensa kanssa. Kaiken istumisen jälkeen kävely oli mukavaa vaihtelua. Samalla oli mahdollisuus etsiytyä niiden ihmisten pariin, joiden kanssa halusi vielä jutella lisää. Helsingin yliopiston rakennus, jossa olimme oli todella viehättävä.

Ps. Kyllä minun on nyt pakko yrittää kirjoittaa ihan oma kirja. Sitten voisin järjestää oikein kunnon kirjanjulkaisujuhlat!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Meilläkin oli tuota Sokrates-kövelyä aikoinaan kirjallisuuden laitoksella! Muistaakseni sitä kutsuttiin hauskalla sivistyssanalla peripateettinen :)

Ja ei muuta kuin näppäimet savuamaan! Sitten KUN kirjasi julkaistaan niin kunnon kemut pystyyn :D

Kimmonkamera kirjoitti...

Rohkeasti vain kirjan tekoon! Minäkin mietin samaa. Olen luvannut kustantajalle varmistaa asian syksyyn mennessä. (Tosin kustantajakin tekee oman päätöksemsä vasta sitten - nähtyään sunnitelmani.)