sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Suomen lasten LUONTOKIRJA

Minä rakastan luontoa. Lapsuudessani leikin aina metsässä tai kotini lähellä olevalla laitumella. Laitumella asui vanha suomenhevonen, jonka kanssa olimme ystävät. Laidun oli iso piikkilangalla rajattu alue, jossa oli niittyä, monia eri puita ja paljon kiviä. Leikinkin usein leikkiä, jossa piti hyppiä kiveltä kivelle, maahan ei saanut osua. Minulle tulvahtivat nämä muistot mieleen, kun avasin kirjakerhon paketin, jonka posti toi. Lapsuuteni lempipuuhia olivat luonnossa leikkiminen sekä lukeminen. Yksi lempikirjoistani oli Suomen luonto-niminen tietokirja. 
Lasse J. Laine ja Iris Kalliola ovat tehneet mainion luontokirjan, johon ihastuin heti. Kirja on visuaalisesti huikea. Teksti on napakkaa, mutta kuitenkin tarpeeksi informatiivista. Kirjan sivut ovat erittäin tasokasta materiaalia ja kirja vaikuttaa hyvin sidotulta. Kirja on lapsille tarkoitettu, mutta sopii yhtä hyvin aikuisellekin. Minä opin kirjasta paljon uutta ja uskon, että tulevat oppilaanikin tulevat pitämään kirjasta. Suosittelen Suomen lasten luontokirjaa lämpimästi ihan kaikille luonnonystäville


7 kommenttia:

Titti Nilkkinen kirjoitti...

Otavalta on tullut monia ihania lasten tietokirjoja. Himoitsin tuota kirjaa kirjakaupassa, mutta en vielä raskinut ostaa. Itse tykkäsin tosi paljon myös Otavan Suomen lasten taidehistoria- kirjasta. Sain siitä paljon ideoita kuvataiteen opetukseen:)

Jael kirjoitti...

Tosi upeita kuvia näkyykin olevan tuossa kirjassa!

MaaMaa kirjoitti...

Samma här: rakastan luontoa ja lapsena parhaat leikit oli aina ulkona metsissä, niityillä, kallioilla, purojen varsilla, meren rannalla tai merellä. Ei tarttenut mitään leikkikaluja, kivet ja kävyt ja kepit riitti + mielikuvitus. Aivan hirmuisesti ihania muistoja lapsuuden lempileikeistä ja lempileikkipaikoista! :))))

Tuollainen upea luontokirja innostaa ihmisiä luontoon etsimään kuvien kasveja, ötököitä ja eläimiä. Loistavaa!

Rita A kirjoitti...

Nuo tilhet ovat suurenmoisia!

Mukavaa nähdä sinua pitkästä aikaa :)

Rouva Nordman kirjoitti...

Titti Nilkkinen, tuo Suomen lasten taidehistoria alkoi kiinnostaa. Täytyykin kaivaa se jostain käsiini.

Yaelian, kuvitus on todellakin ihan omaa luokkaansa. Huikeaa!

MaaMaa, ihanan suloinen kommentti. Luonnossa minäkin suurimman osan lapsuudesta vietin.

Rita, mukava nähdä sinuakin! Tilhet ovat symppiksiä.

Helena kirjoitti...

Tuttuni Reetta Niemelä on kanssa kirjoittanut hienoja lasten luontokirjoja. Ja niissäkin on upeat kuvat. Kannattaa tutustua.

PS. Kävin elämäni ensimmäistä kertaa Raumalla. Oikein kivalta ja kauniilta kaupungilta vaikutti. Blogissa kuvia.

Rouva Nordman kirjoitti...

Helena, olen ollut tyttäreni kanssa kuulemassa Reetta Niemelää Rauman kaupunginkirjastossa. Kävin katsomassa Rauma-kuviasi. Todella ihania! Yritän nyt aktivoitua taas kommentoimaankin jotain.