tiistai 12. tammikuuta 2010

Yöllä


Yöllä kun en saa unta kävelen ympäri hiljaista kotia. Juon lasin vettä ja toisenkin. Haaveilen kahvista, mutta laitan teetä. Vihreää tai kamomillaa, niiden pitäisi rauhoittaa. Istun sohvalla ja luen. Kirja on aika vaikea. Se vetää minua puoleensa. Istun olohuoneen suuren pöydän vieressä ja kirjoitan muistikirjaan kaikkea mieleeni juolahtavaa. Ulkoa kuuluu vaimea junan humina. Sen kuulee vain öisin. Haluaisin kahvia, en viitsi keittää. Kissat ihmettelevät valvomistani. Sitten ne kyllästyvät ja kiertyvät kerälle lämpimään paikkaan. Katuvalon oranssi ällöttää minua. Kaipaan sitä kylmänsinistä, joka roikkui kadun yli menevässä vaijerissa. Tuuli teki siitä levottoman. En tiedä, miksi se otettiin pois. Kohta on aamu ja uusi päivä -paitsi minulle. Minulla on vielä edellinenkin kesken.

12 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Nuorallatanssija kirjoitti...

Sama tuli minullekin mieleen: <3

Minäkin olen välillä uneton. Mutta en KÄRSI siitä, nautiskelen mieluummin :)

MaaMaa kirjoitti...

Mullakin on silloin tällöin vaikeuksia nukkua...mutta en pysty nousemaan sängystä ja "oleskelemaan". Sen sijaan, ehkä väärinkin, stressillä yritän saada unesta kiinni ennenkuin on aamu ja pitää herätä töihin...

Sait öisen hetkesi kuulostamaan melkein mukavalle, vaikka varmaan valvominen ei pidemmän päälle ainakaan ole kovin kivaa...

Tirpana kirjoitti...

Minun korviini tuo hetki kuulosti ihanalle. Oma vartettu aika.
Toivottovasti jaksoit tämän päivän.

Tirpana kirjoitti...

siis VARASTETTU....

arleena kirjoitti...

Mukava tunnelma kuvassa.
Minulla on yöllä joskus samanlaisia fiiliksiä, kuuntelen, kuljen, luen jne..

Rouva Nordman kirjoitti...

Tuo yöhetki olisi ollut mitä ihanin, ellei sitä olisi varjostanut tieto siitä että tämä päivä on jaksettava. Nuorempana yövalvominen ei niin haitannut, mutta nyt kun on lapset sitä on niin väsynyt, kun ei voi iltapäivällä ottaa nokosia.

(Tosin tänään nukuin pienet päiväunet kuopuksen kainalossa esikoisen ollessa koulussa.)

melkoelli kirjoitti...

Loistavasti kirjoitettu ja kuvattu tunnelmaa!

Kimmonkamera kirjoitti...

Kirjoituksestasi tuli mieleen Katriina Honkasen laulu "Uneton". Jotain samaa molemmissa. Toivottavasti saat kuitenkin myös levättyä.

Rouva Nordman kirjoitti...

Melkoelli, tajunnanvirtakirjoitusta. yöllä oli juuri tuollaista. Kiitos!

Kimmo, yritin kuunnella mainitsemaasi kappaletta utubesta, mutta en löytänyt. Kuuntelin sitten pari muuta kappaletta. Aika kivoja.

Pink Links kirjoitti...

Kaunis kuvaus, jonka aistittavaan tunnelmaan sukelsin kuin runoon.

Rouva Nordman kirjoitti...

Pink Links, kiitos kommentistasi, löysit sen, mitä yritin ilmaista!