torstai 3. syyskuuta 2009

Torstaisin olen televisiossa (sivubisneksiä osa I)

Olen nyt toista vuotta kotiäitinä. Yllätyin itsekin, miten kovasti halusin jäädä kotiin. Olin kuvitellut, että minusta ei ole kotiäidiksi, mutta tosiasiassa viihdyn kotona hyvin. Sitä en oikein tiedä, millä elämme tämän vuoden, kun miehenikin työsopimus päättyy pian, mutta onneksi olen aika hyvä keksimään kaikenmaailman pikkuhommia.Torstaisin on kiva päivä, silloin käyn juontamassa paikallistelevisiossa ajankohtaisohjelmaa. Tykkään kyseisestä hommasta kovasti. Se on vähän niinkuin leikkiä ja yhtenä päivänä viikossa on kiva miettiä meikki-, hius-, koru- ynnä muita asioita. Minulle tulee mieleen lapsuuden leikit, kun leikimme telkkaria. Ohjelma lähetetään monta kertaa viikossa. Itse katson sen yleensä kerran, koska haluan tietää, miten valitsemani vaatteet yms. toimivat ruudussa. Lisäksi analysoin artikulointiani ja äänenkäyttöäni ja yritän oppia paremmaksi. Itsensä näkeminen ruudussa on joka kerta järkytys. Televisio muuttaa ulkonäköä tai näin ainakin haluan uskotella, näytän mielestäni nimittäin paremmalta peiliin katsoessani, kuin televisiosta katsottuna. Juontaminen ei juurikaan ole jännittänyt minua, mutta mukavan erilaisen lisän se tuo kotiäidin arkeen.

24 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Wow mikä yllätys. Upeaa!

Kirlah kirjoitti...

Hienoa! Kunpa näkisi sen täälläkin.

Nora kirjoitti...

Hui, kuulostaa jännältä. Ei taida näkyä meillä, vaikka ei kaukana asutakaan.

Joana kirjoitti...

Wau! Ja tämä oli vasta osa I!

Jos joku olisi sanonut minulle 5 vuotta sitten, että olen tulevaisuudessa kotiäitinä 3 vuotta, en olisi uskonut. Nyt nautin tästä ajasta täysillä! Töitä ehdin tehdä vielä myöhemminkin. Ihmettelen aina välillä, miten tulottomuuteni ei oikeastaan edes kovin kummoisesti näy arjessamme (minun vaatekaapissani näkyy, mutta se ei haittaa).

Olisi kyllä aika upeaa päästä tällättäväksi kerta viikkoon, kameroiden eteen en kyllä tunne kaipuuta! :) Tänään pääsen onneksi kampaajalle ja kosmetologille, IHANAA!

Jael kirjoitti...

Vau! Kiva kuulla mitä seuraa sivubisnessosassa II...Näkyyköhän ohjelmasi netissä?

Annie kirjoitti...

Hienoa!

Inkivääri kirjoitti...

Sinullapa on mielenkiintoinen sivutyö:)

Katja Tanskanen kirjoitti...

Löysin ohjelmasi ja sinut netistä. Ajattelin, että olet Rauma TV:ssä, joka näkyi meillä aikaisemmin. Löysin sinut onneksi Ganal TV:n kätköistä netistä.

Onnittelut! Olet huippuhyvä juontaja.

Työ sopii sinulle erittäin hyvin. Artikulointisi on todella selkeää, ja äänesi sopii hienosti telkkariin. Sinulla on erityisen kauniit silmät.

Olet samanlainen Pelle Peloton kuin minäkin. Kyllä toimeen tulee aina jollakin tavalla. Pääasia, että nautit elämästä. Minulle tämä menestyksesi ei ole tietyssä mielessä yllätys, koska olen aina uskonut sinun pystyvän mihin tahansa. Silti oli ihanaa lukea bisneksistäsi ja katsella osaamistasi.

Sain sinulta oikein kunnon energialatauksen.

Odotan mielenkiinnolla toista osaa:)

Liivia kirjoitti...

Minustakin tuollainen homma olisi hauska! Kovasti onnea vaan, kai tuollaiseen työhön on aika tunku päästä.
Näytät ainakin ihan eriltä kuin nurkan pikkukuvassa. Olen kuullut että tv pullistaa n. 5 kiloa. Tiedä häntä sitten.

MaaMaa kirjoitti...

waude!
Mäki haluaisin nähdä sun juontaman ohjelman!
Mä oisin varmasti ihan kankeana kauhusta kameran edessä! Kotivideotkin on kamalia... :D

iloista viikonloppua julkkikselle!! ;)

Liisu kirjoitti...

Hei
Katilein, tulin tutustumaan sinuun blogisi kautta ja kiittämään ystävällisistä sanoistasi!

Lueskelin tätä blogiasi ja katselin kuvia. Arvaas, minkälainen kuva tästä minulle muodostui? Jos pitäisi ilmaista se yhdellä sanalla, se sana olisi: kodikkuus.

Sekä kuvista, että teksteistä välittyy lämpö ja luonnollisuus. Merkkaan sinut blogiluettelooni, että löydän tänne paremmin muulloinkin. Vielä jäi paljon lukematta. Käyn nyt katselemassa noita muita pitämiäsi blogeja, jotta saisin sinusta muodostettua kokonaiskuvan. Näytät olevan monipuolinen henkilö! :)

Annie kirjoitti...

Ollos haastettu! (kun olet jo valmiiksi tv-persoona)

Pink Links kirjoitti...

Onnittelut, ihana Katilein!!!

Katsoin netistä juontamasi ohjelman.

Aikoinaan katselin Rauma-TV:tä, joka on kiva kanava. Onneksi sinä löysit heidät ja he sinut!

Sinun ääntäsi on miellyttävää kuunnella. Uutiset vaativat aivan omanlaistaan puhetaitoa. Sinulta juontaminen sujuu todella luontevasti.

Olet valinnut vaatteet erittäin hyvin ohjelman värisävyihin sopiviksi. Sinulla on myös kaunis meikki ja näytät muutenkin todella kauniilta. Katsoin juontamistasi mieheni kanssa yhdessä. Hänkin kehui sinua.

Nauti joka hetkestä kivassa työssäsi:)

Rouva Nordman kirjoitti...

Rita, pääsinpäs yllättämään :)

Kirlah, se näkyy kyllä netissä, varmaan löytyy Torstaimakasiinia googlettamalla. En tosin tiedä, kuinka kiinnostava ohjelma on,koska se keskittyy paikallisuutisiin.

Nora, minusta lähetys näkyy teilläkin, mutta pitää olla kaapeli ja kanava pitää hakea erikseen. On tuo homma hiukan jännää.

Hiiriemo, tiedän että vähälläkin pärjää, mutta nyt tosiaan mieskin jatkaa opintojaan, joten perheessä ei ole yhtään kokopäivätyössä käyvää henkilöä. Minulla on aika paljon lainaa vielä, tosin opintolainoista maksan vain korkoa koko ajan.

Paikalliskanava on melko pieni ja toimii rajallisin resurssein, joten huolehdin tälläämiseni itse, mutta on se silti kivaa :) Toivottavasti kauneudenhoitopäiväsi oli IHANA!

Yaelian, kyllä sen voi netistä katsoa, täällä kommenteissa löytyy tarvittavat tiedot. Osa II tulee myöhemmin :)

Annie, juu! Yritän keksiä vastauksen haasteeseen. Kiva haaste, vaikka aika vähän tunnen näyttelijöitä.

Inkivääri, kyllä minä menen kauhean mielelläni tuota sivutyötä tekemään!

Media, kiitos kannustavasta kommentistasi ja häkellyttävän ihanaa, jos sain annettua sinulle energiaa!

Olen iloinen noin hyvästä palautteesta, vaikka tässä jaksossa en ole parhaimmillani. Taisin olla vielä kesätauon jäljiltä hieman kesäterässä.

Minä en tiedä, onko se menestystä, että tekee jotain julkista työtä. Kai se siinä mielessä on, että kaikki eivät halua mennä tai pysty menemään kameran eteen. Ainakin näin pienellä paikkakunnalla se tuntuu vaativan jonkinlaista pokkaa olla ruudussa.

Luulen, että olemme Pelle Pelottomia taustamme takia. Kun ei ole elänyt liiallisessa yltäkylläisyydessä, tulee kekseliääksi.

Rouva Nordman kirjoitti...

Liivia, paikalliskanavat toimivat yleensä aika pienin resurssein ja pienellä porukalla. En usko, että niihin on sellainen tunku, kuin valtakunnallisilla kanavilla saattaa olla.

Minä en osaa sanoa, näytänkö kauheasti erilaiselta, kuin nurkkakuvassa. kuvakulma on ainakin aivan eri. Tausta, joka taakseni on laitettu aaltoilee hieman, en saanut otettua itsestäni tv:n kautta hyvää kuvaa.

Tässä tapauksessa tv ei mielestäni pullista minua. Olen pyöreä nainen ja minusta näytän tuossa aika omalta itseltäni PAITSI kasvojen osalta. Vahvat valot tuntuvat ikään kuin syövän piirteitä. Kulmakarvat katoavat jonnekin ja kasvot näyttävät taikinaisilta. Olen kesän jäljiltä aika ruskettunut, mutta sitä ei huomaa kuvasta. Teen itse meikkini ja kampaukseni ja tiedän, että minulla pitäisi olla paljon vahvempi meikki, jotta piirteet erottuvat paremmin. Menen usein nauhoitusten jälkeen kauppaan ym. asioille, koska minulla on lapsenvahti vauvalle ja aikaa hoitaa hiukan asioita. Paksussa meikissä en haluaisi asioita hoidella.

Minusta sinun kannattaisi ottaa yhteyttä Tampereen paikalliskanavaan, uskon että he saattaisivat ottaa mielellään uusia ruutukasvoja. Jos sinulla on hyvä artikulaatio ja miellyttävä (toisin sanoen tarpeeksi matala) ääni etkä häiriinny valoista ja kamerasta, sopisit varmasti tosi hyvin tv-hommiin.

Rouva Nordman kirjoitti...

MaaMaa, tuskin olen mikään julkkis, vaikka kaverit välillä leikillään kiusaavatkin :D Tunnen kyllä kovasti kaupunkini väkeä ja monet tuntevat minut, mutta se johtuu siitä, että olen ollut niin monessa (mm.politiikassa) mukana.

Juontaminen on siinä mielessä parempi juttu, kuin kotivideot, että pystyt jossain määrin kontrolloimaan mitä nauhalle päätyy. Toivottavasti sinulla on ollut kiva viikonloppu!

Avatar, oi miten hienoa, kun tulit tänne katselemaan. Blogini taitaa olla aika sillisalaatti, mutta sellainen olen itsekin. Minulla on niin paljon kiinnostuksen kohteita.

Nähdään taas, minä olin hyvin viehättynyt blogistasi.

Pink Links, olen aivan ällikällä lyöty näistä kivoista kommenteista, joita olen saanut ja Sinun kommenttisi ilahduttaa kovasti.

Minä näytin mielestäni ruudussa aika pahalta, mutta se on nyt vain kestettävä ja totuttava. Kommenttisi meikistä ja vaatteista ilahduttaa erityisesti, koska valitsen itse vaatteet ja meikkaan itse. Minulla kannattaisi olla luultavasti vahvempi meikki, mutta se tuntuu vieraalta ajatukselta. Tuo työ on minulle leikkiä siinä mielessä, että olen aina rakastanut asujen, korujen, meikkien ym. miettimistä. Tuossa työssä niitä täytyy miettiä.

Mukavaa, että näit sen vaivan että hait ohjelman netistä. Tämä ohjelma ei ollut juontamistani ohjelmista paras, mutta menettelee. Yritän olla selkeä sanoissani, vaikka joskus jotkut pitkät ja vaikeat lauseet tuntuvat hieman hankalilta. Minulla on altto-puheääni, joka tuntuu olevan naisjuontajilla yleinen. Kovin korkeaa tai nasaalia puheääntä on pidemmän päälle raskas kuunnella.

Terveisiä myös miehellesi ja paljon kiitoksia kehuista! Toivottavasti teillä on ihana viikonloppu!

Hallatar kirjoitti...

Ihana juttu. =)


Tv tosiaan muuttaa. =)
Olen huomannut sen joskus itsekin. =)
Omasta äänestäänkään ei pidä kun sen kuulee nauhoitettuna.
Omissa korvissa kun se oma ääni kuulostaa ihan erilaiselta.


Sinä olet kaunis. =)

Matroskin kirjoitti...

Ooh, olet kuin missi, eikö ne kaikki juonna? Tai halua juontaa? Itse varmasti jännittäisin koko viikon.

Hilja kirjoitti...

Oho, minkä homman olet saanut! Tosi hienoa!

Elsa kirjoitti...

HIENO JUTTU! Kiva työ!

violet kirjoitti...

Hauska yllätys tämä tieto sinusta!
Yritän katsoa voisinko jotenkin nähdä netissä. Olen kiinnostunut aina siitä millainen ääni ihmisillä on;-)

Pink Links kirjoitti...

Näytät kauniilta telkkarissa, etkä ollenkaan pahalta.

Minäkään en välitä liian vahvasta meikistä, mutta televisiossa meikki saattaa monella olla todella vahva.

Tykkään altoista, siksi varmaankin kuuntelen sinua erittäin mielelläni. Olen itsekin altto, mutta ääneni ei ole yhtä kaunis kuin sinun.

Meillä oli ihana viikonloppu:) Onnea vielä kerran ja työn iloa!

Rouva Nordman kirjoitti...

Una, kiitos kauniista sanoistasi. Ääneeni olen tottunut, olen kuullut sitä jonkun verran nauhoitettuna ja lisäksi olen laulanut nauhalle.

Matroskin, kyllä kai missit pyrkivät juontajiksi ja laulajiksikin. minä en ole koskaan halunnut missiksi, vaikka pienenä kisoja telkkarista katsoinkin. Minä en jännitä juontamista henkisesti, mutta kroppa jännittää sen verran, että nyt kesätauon jälkeen minulla oli kaulassa punaisia jännitysläiskiä.

Olen nähnyt sinut joskus haastateltavana ja minusta esiinnyit todella luontevasti.

Hilja, joo, se on kivaa!

Elsa, minulla oli tuuri, olin tavallaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Violet, oli hauska vähän yllättää :) Tuo lähetys ei ollut paras mahdollinen, mutta skarppaan seuraavassa. Paikallis-tv tekee myös mainoksia ja pari olen päässyt lukemaan. Se on kivaa, koska silloin ruudussa kuuluu, mutta ei näy.

Pink Links ♥

M'man kirjoitti...

Vau :) olisi kiva netista yrittaa se nahda, onkohan se mahdollista? Olisi kiva nahda sinut livenakin :)

Kivaa onkin aina valilla miettia niit anaisellisia hompotyksia, kuten meikkausta, koruja.... itseaan :) se tekaa hyvaa :)

TErkkuja ja isot onnentoivotus halit Vilhollesi :)